Australia - lada de gunoi nuclear a planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier australian Bob Hawke, lider al Partidului Laburist de opozitie, a propus ca Australia sa devina principalul depozit de deseuri nucleare al planetei, datorita structurii sale geologice

Fostul premier australian Bob Hawke, lider al Partidului Laburist de opozitie, a propus ca Australia sa devina principalul depozit de deseuri nucleare al planetei, datorita structurii sale geologice speciale, care ofera conditii de perfecta securitate in aceasta privinta. El a declarat ca transformarea in practica a acestei idei, imbratisata imediat de ministrul sanatatii, Tony Abbott, care a descris-o ca fiind ,vizionara", ar constitui, in acelasi timp, o sursa insemnata de venituri. Intr-adevar, depozitarea deseurilor nucleare rezultate din activitatea reactoarelor fie in scopuri nucleare, fie in scopuri pasnice constituie una din cele mai mari sfidari ale civilizatiei mondiale, ca urmare a pericolului de radioactivitate.
America si Rusia, interesate ca deseurile sa nu cada in mana teroristilor
O importanta deosebita acorda acestei chestiuni SUA si Rusia, la inceputul acestui an presedintii Bush si Putin incheind un acord pentru continuarea si extinderea cooperarii in domeniul securitatii nucleare. O ilustrare spectaculoasa a acestei cooperari a putut fi inregistrata in ultimele zile, cand s-a desfasurat, in comun, o operatiune ,top secret" pentru transportarea la o baza din Rusia a barelor uzate de uraniu ale unui reactor din Praga, atat americanii, cat si rusii fiind profund interesati ce materiale radioactive sa nu ajunga in mainile teroristilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite