Australia decide alimentarea forţată a unui român care vrea să moară de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Australia decide alimentarea forţată a unui român care vrea să moară de foame
Australia decide alimentarea forţată a unui român care vrea să moară de foame

Un judecător din oraşul australian Canberra a decis alimenatrea forţată a unui imigrant român care refuză să mănânce, scrie "Brisbane Times".

Potrivt publicaţiei, bărbatul în vârstă de 69 de ani, care suferă de psihoză cronică şi schizofrenie, nu a mai mâncat de două săptămâni, ajungând să cântărească circa 41 de kilograme.

Asociaţia Australian Capital Territory (ACT Health) a iniţiat un proces în această săptămână pentru a le permite medicilor să oprească alimentaţia şi hidratarea bolnavului cunoscut ca JT , dincolo de tratamentul paliativ administrat. . 

Cererea ACT Health a fost respinsă, însă, de judecătorul Terence Higgins de la Curtea Supremă, care consideră că bărbatul nu este capabil să ia decizii privind tratamentul său medical, astfel încât nu poate fi acceptată dorinţa sa de a muri de foame, aşa cum susţine asociaţia sau comisia de etică a spitalului unde este internat.

"Adevărul e că JT nu are capacitatea de a da un conses informat şi că dorinţele sale sunt produsul unor gânduri iraţionale şi delirante provocate de boala sa mintală. Medicii trebuie să ofere un tratament competent şi eficient, în ciuda dubiilor lor potrivit cărora acest tratament ar încălca drepturile lui JT la tratament uman", a spus Higgins, citat de Mediafax.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite