Aurelian Temişan, între Elvis şi Billy Flynn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, artistul poate fi văzut în ultima reprezentaţie din acest an a muzicalului "Chicago", pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Aurelian Temişan s-a lansat de foarte tânăr în

Astăzi, artistul poate fi văzut în ultima reprezentaţie din acest an a muzicalului "Chicago", pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Aurelian Temişan s-a lansat de foarte tânăr în lumea showbizului - avea numai 17 ani -, dar alura sa de sportiv de performanţă, privirea pătrunzătoare şi vorba sa gravă în interviurile televizate au făcut ca toată lumea să creadă în el şi în capacitatea sa de a fi foarte serios în cariera pe care şi-a ales-o. Timpul a demonstrat că toţi cei care l-au apreciat şi i-au acordat încredere la vremea debutului nu s-au înşelat…

Astăzi, la vârsta maturităţii, Aurelian se poate mândri că a bifat cam tot ce îşi poate dori un artist, dar şi cu o viaţă personală atipică pentru lumea în care trăieşte. Atipică fiindcă mai toţi cei cu alura de june prim din domeniu au "excelat" şi o mai fac încă la capitolul aventuri, logodne de dragul reclamei, căsătorii de ochii lumii.

Temi, cum îi zic prietenii, face excepţie: lunga sa relaţie de iubire cu talentata actriţă Monica Davidescu s-a încheiat cu o nuntă frumoasă, care a avut loc exact de ziua lui, pe 3 iunie 2006. Atunci, la Palatul Snagov, Aurelian şi Monica şi-au unit destinele în faţa unui altar din flori, construit în aer liber, pe malul lacului, într-o atmosferă de vis…

"Iau în serios toată munca mea"

Cu o viaţă personală marcată de echilibru, Aurelian se poate mândri astăzi şi cu o carieră artistică de succes. La un moment dat, anunţase că nu va mai cânta, dezamăgit probabil, ca orice om serios, de avalanşa de impostori care urcă pe scenă doar pentru un playback plătit bine, fără să-i mai intereseze orgoliul profesional. Cine şi-a imaginat atunci că Aurelian a pus punct oricărei activităţi artistice s-a înşelat!

Charisma, inteligenţa, spontaneitatea, harul actoricesc l-au recomandat unor roluri cum ar fi cel mai recent, Elvis, din serialul de la Antena1 "Clanul Sprânceană"! "Îmi place să mă joc, şi acest rol îmi permite. Cu toate că iau în serios toată munca mea, filmările înseamnă multă distracţie, invenţie, joacă, personajul permite toate astea şi îmi place.

Elvis e un băiat "deştept", care dă în gropi atunci când ţi-e lumea mai dragă, pus pe şotii, dar fidel capului clanului. E hotărât să-i demonstreze acestuia că e capabil să devină într-o zi… ŞEF ", declară Aurelian despre personajul pe care îl interpretează.

Şansa de a fi distribuit într-un rol important

De cealaltă parte se situează avocatul din musicalul "Chicago" , rol în care Temi este la fel de credibil şi de admirabil, mai ales că alura sa de dandy se potriveşte mănuşă personajului Billy Flynn. Şansa de a fi distribuit în acest rol principal i-a adus tânărului artist laude din partea celor mai acerbi critici, pentru că este o "partitură" dificilă, în care trebuie să fie nu doar un bun actor, ci şi un cântăreţ talentat şi un dansator iscusit. Calităţi pe care le are, după cum a demonstrat la fiecare reprezentaţie, din plin.

Prezentator de show tv, o nouă iubire

Şi pentru că tot a ieşit pe un loc fruntaş în topul preferinţelor celor care vor să vadă pe micul ecran prezentatori frumoşi, deştepţi şi cu gramatica limbii române "la zi", Aurelian este şi unul dintre prezentatorii show-ului "Noaptea erorilor", unde nici măcar frumuseţea Ramonei Bădescu nu reuşeşte să-l pună în umbră. Dar, dincolo de toate acestea, Aurelian se poate numi fericit că a avut şansa de a fi distribuit într-un rol ofertant, dar dificil, în primul musical autentic din România.

"Este un profesionist şi un excelent comedian"

Despre Aurelian Temişan, Ricard Reguant, regizorul spaniol al muzicalului "Chicago", spune: "Este un profesionist extraordinar, cu o mare dorinţă de a învăţa, are un simţ al umorului foarte dezvoltat, fiind un excelent comedian în stilul lui Jerry Lewis, iar Billy Flynn interpretat de Aurelian Temişan este un şmecheraş autentic, ce acţionează în complicitate cu publicul". Părerea regizorului spaniol este cu atât mai importantă cu cât acesta este cel care a lucrat şi cu Ştefan Bănică junior, primul distribuit în acest rol, deci poate face aprecieri prin prisma celui care a cerut totul de la actorii săi şi acum poate face anumite comparaţii.

Muzicalul "Chicago" - ultimul spectacol din anul 2007 are loc astăzi

Astăzi, 8 decembrie, va avea loc ultima reprezentaţie din acest an cu Muzicalul Chicago pe scena Teatrului Naţional.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional. Rezervări şi informaţii la: 021.314.71.71, 021.410.79.14 sau la info@muzicalulchicago.com

Distribuţia spectacolului care va avea loc în această seară este: Billy Flynn - Aurelian Temişan, Roxie Hart - Monica Davidescu, Velma Kelly - Ilinca Goia, Mama Morton - Carmen
Ionescu, Amos - Ioan Andrei Ionescu, Maestrul de ceremonii - Anca Ţurcaşiu, Mary Sunshine - Radu Captari, Fred Casely - Vasile Calofir.

"Chicago" este o "poveste despre crime, avariţie, corupţie, violenţă, exploatare, adulter şi trădare" în care Roxie Hart este închisă după ce îşi ucide iubitul. În închisoarea condusă de Mama Morton o întâlneşte pe Velma Kelly, prin intermediul căreia află despre avocatul Billy Flynn, cel care o ajută să-şi facă povestea cunoscută.

Biografie

S-a născut pe 3 iunie 1972, în zodia Gemenilor.
Şi-a făcut intrarea pe scena artistică în cadrul Festivalului Naţional Mamaia, în 1989, obţinând ulterior diverse premii la festivaluri de muzică naţionale şi internaţionale. Are patru albume la activ şi în jur de 100 de piese româneşti în repertoriul propriu. Cea mai cunoscută este Billy Joe King (1991).

Din 1992 până în 2002, este angajat al Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, secţia Teatru de Revistă.
A cochetat şi cu banda de celuloid apărând în "A Doua Cădere a Constantinopolului", în regia lui Mircea Mureşan, şi într-o serie de scurtmetraje.

În 1999, este premiat la Festivalul Internaţional Cairo pentru rolul din "Copilul Divin", în regia lui Chris Simion.
În 2001, Teatrul de revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti găzduieşte premiera piesei "Nota 0 la purtare", cu Aurelian Temişan în rolul principal.

Colaborează şi cu Circ Variete Globus, unde are rolul principal în "Micul Paris".
Din octombrie 2008, este interpretul personajului Elvis, în serialul TV difuzat de Antena 1 "Clanul Sprânceană".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite