Audierea episcopilor, negociată de Daniel şi Colegiul CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va purta săptămâna viitoare o discuţie informală cu reprezentantul CNSAS, Laurenţiu Tănase, trimis de Colegiu pentru a sonda intenţiile

Noul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va purta săptămâna viitoare o discuţie informală cu reprezentantul CNSAS, Laurenţiu Tănase, trimis de Colegiu pentru a sonda intenţiile Bisericii în legătura cu audierea celor opt episcopi bănuiţi de legături cu fosta Securitate.

Întâlnirea se vrea un mijloc de mediere între cele două instituţii. Colegiul speră că, prin trimiterea lui Tănase, teolog, fost secretar de stat la Culte şi partizan al Bisericii, va reuşi să-l convingă pe Daniel şi pe episcopii în cauză să nu boicoteze invitaţiile la audieri. "Nu este vorba despre o întâlnire cu caracter instituţional. Nu poate fi vorba decât despre o simplă informare", a precizat, ieri, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica. La polul opus, Tănase, delegat oficial ca reprezentat al instituţiei sale în discuţiile cu Patriarhia, speră să convingă pe ÎPS Daniel că acţiunile CNSAS nu sunt îndreptate împotriva Bisericii. "Întâlnirea are o doză de responsabilitate instituţională. Am avut o discuţie telefonică personală cu Patriarhul Daniel, iar acesta s-a arătat dornic să stabilească o întâlnire", a declarat Tănase. (Marius Vulpe)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite