Au apărut primele oferte pentru Revelion!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au apărut primele oferte pentru Revelion!
Au apărut primele oferte pentru Revelion!

Prin programul „Înscrieri timpurii“, agenţiile oferă discounturi substanţiale chiar şi de 30% pentru vacanţele de iarnă cumpărate până la 15 august.Pentru a fi siguri că îşi vor vinde pachetele turistice pentru petrecerea Anului Nou, operatorii au redus deja preţurile.

Chiar dacă suntem în plin sezon estival şi mulţi români nu au plecat până acum nici în concediul de vară, agenţiile de turism au lansat deja primele oferte pentru petrecerea Revelionului.

Şi asta deoarece operatorii au extins programele de „Early Booking“ (Înscrieri timpurii) după succesul din lunile februarie şi martie, când turiştii s-au înghesuit să îşi rezerve vacanţele de vară pentru a beneficia de reduceri.

Cei care vor să petreacă noaptea dintre ani într-o staţiune din România sau din străinătate pot să beneficieze de un preţ chiar şi cu 30% mai bun. Singura condiţie este să-şi facă o rezervare până la 15 august sau cel târziu până la sfârşitul lunii septembrie.

„Reducerile acordate prin programul Early Booking sunt cuprinse între 7 şi 30% din valoarea pachetului turistic achiziţionat“, spune Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Cu toate acestea, agenţiile estimează pentru acest an o scădere a vânzărilor pentru minivacanţa de Revelion cu aproximativ 20% faţă de 2008. Anul trecut, aproximativ  104.000 de turişti au ales un sejur în ţară, în scădere cu 23% faţă de anul precedent. Doar 13.000 dintre ei au ales un miniconcediu în străinătate, cu 38% mai puţini faţă de anul 2007, pe fondul crizei economice, informează datele Federaţiei Patronatelor din Turism.

Valea Prahovei conduce în topul preferinţelor

Valea Prahovei dispune de o ofertă de aproximativ 30.000 de locuri de cazare la hoteluri, mult mai mică decât cererile venite din partea turiştilor. De aceea, şi în acest an este de aşteptat ca staţiunile din această zonă să fie pline în perioada sărbătorilor de iarnă, în ciuda preţurilor destul de piperate. Aşadar, staţiunile montane de la noi conduc în topul destinaţiilor preferate ale românilor pentru vacanţa de iarnă, fiind urmate de cele din Austria şi din  Bulgaria.

O minivacanţă de patru zile la o vilă de trei stele din Predeal cu all inclusive costă 1.950 de lei de persoană. La pensiunile din Moeciu, patru nopţi de cazare cu demipensiune costă în jur de 850 de lei de persoană, iar pentru masa festivă va trebui să plătiţi încă 200 de lei.

O săptămână de cazare în localitatea montană Kaprun din Austria, la o pensiune de trei stele, cu mic dejun şi fără transport costă 440 de euro (aproximativ 1.950 de lei) de persoană, iar copiii până la şase ani beneficiază de gratuitate.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite