Atenţionare de cod galben: averse, vânt şi descărcări electrice în jumătatea vestică a ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 24 de ore, o parte din teritoriul ţării noastre va avea atenţionare de cod galben, după cum anunţă pagina de web a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Atenţionarea intră în vigoare de joi-seara, de la ora 20.00.

Conform sursei citate, vremea se va înrăutăţi brusc, urmând să apară descărcări electrice, rafale puternice de vânt, însă nu vor fi inundaţii.

Comunicatul ANM este următorul: "Începând din după-amiaza zilei de joi, 6 mai instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a tării si se va manifesta prin averse, descărcări electrice, rafale de vânt si chiar vijelii si pe spaţii restrânse căderi de grindină. În cursul serii si al noptii în Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, apoi si în vestul Transilvaniei ploile vor avea si caracter torential, iar cantitătile de apă vor depăsi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp".

În partea a doua a nopţii de joi spre vineri, şi pe parcursul zilei de vineri, vor fi fenomene asociate instabilitătii atmosferice şi în celelalte regiuni ale tării, însă pe zone restrânse si de intensitate mai redusă. Judeţele afectate sunt: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Olt.

Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pe râurile din opt judeţe

Şi hidrologii au emis o atenţionare cod galben pentru mai multe râuri din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Arad şi Bihor, unde de joi seară şi până vineri seară se pot produce inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit atenţionării emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, începând de joi, ora 20.00, şi până vineri, la ora 20.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Motru, Cosustea, Drincea, Jiul superior, Strei, afluenţii Mureşului inferior, cursurile superioare şi mijlocii ale Crişului Alb, Crişului Negru, Arieşului şi afluenţii lor, aferente judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Arad şi Bihor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite