Atenţie la reţelele wireless gratuite!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul G Data în securitatea datelor, Ralf Benzmüller, atrage atenţia cu privire la riscurile la care se expun cei care utilizează conexiuni gratuite, mai ales în reţelele gratuite de tip WLAN din aeroporturi, stabilimente de vacanţă sau internet cafe-uri.

 „Nu de puţine ori, la întoarcerea din vacanţă, se dovedeste că aceste conexiuni cu costuri reduse sunt capcane ale infractorilor cibernetici, care vizează din ce în ce mai mult aceste conexiuni. Infractorii îşi creează adesea false reţele wireless gratuite. Tot traficul de date este apoi recepţionat de hackeri“, avertizează expertul. El oferă şi câteva sfaturi pentru această vacanţă:

Nu utilizaţi servicii de online banking şi nu efectuaţi achiziţii online dintr-un internet cafe, un terminal public sau utilizând un WLAN gratuit!

După utilizarea serviciilor oferite de internet ­cafe‑uri sau de terminale publice, stergeţi fişierele răsfoite, istoria stocată de browser şi cookie-urile!

Pentru a trimite felicitări de vacanţă, ar fi bine să vă faceţi un cont special de e-mail înainte de călătorie, de exemplu pe yahoo.com. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite