Atenţie la sporturile practicate pe caniculă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luaţi-vă măsuri sporite de protecţie, atunci când faceţi exerciţii fizice, pentru a nu cădea victime temperaturilor ridicate Hidratarea organismului şi folosirea cremelor solare

Luaţi-vă măsuri sporite de protecţie, atunci când faceţi exerciţii fizice, pentru a nu cădea victime temperaturilor ridicate

Hidratarea organismului şi folosirea cremelor solare înainte de a ieşi din casă pentru a face sport se numără printre sfaturile medicilor către amatorii de mişcare.

Venirea zilelor caniculare nu presupune amânarea realizării unui program de activităţi fizice. Cu toate acestea este important să ne luăm o serie de măsuri suplimentare de protecţie atunci când facem mişcare în zilele călduroase, deoarece, potrivit specialiştilor, organismul are nevoie de timp pentru a se adapta unor temperaturi ridicate.

Rehidrataţi-vă organismul

În timpul exerciţiilor fizice se pierde o cantitate mare de apă din corp. Din acest motiv este important să beţi apă înainte, în timpul, dar şi după terminarea programului de antrenament.

Deoarece corpul nu poate absorbi mai mult de opt grame de apă la fiecare 20 de minute, este important să continuaţi să vă hidrataţi chiar şi după ce senzaţia de sete a trecut. De preferat este ca apa să înlocuiască băuturile dulci.

Evitaţi să faceţi mişcare la orele de vârf

Căldura şi umiditatea crescută din timpul zilei împiedică răcorirea corpului. Din acest motiv, este indicat ca exerciţiile să fie realizate la primele ore ale dimineţii sau seara, pentru a se evita căldura excesivă şi nivelul crescut al poluării din timpul zilei.

Practicaţi mersul pe role şi ciclismul

Puteţi încerca să variaţi banalele exerciţii efectuate zilnic cu activităţi precum drumeţiile montane, ciclism sau mersul pe role. Aşa vă puteţi pregăti pentru activităţile estivale precum înotul.

Înotul, cea mai indicată activitate

Această metodă de a vă răcori în lunile călduroase este benefică pentru păstrarea siluetei. Este de asemenea un sport uşor de realizat chiar dacă nu sunteţi un expert în tehnici de înot.

Nu uitaţi crema cu factor de protecţie

Este indicat să folosiţi o cremă cu factor de protecţie 15, cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a faceţi exerciţii în aer liber. De asemenea este important să folosiţi pălării şi ochelari de soare pentru blocarea razelor ultraviolete.

Aveţi grijă la simptomele insolaţiei

Printre semnele specifice se numără uscarea şi crăparea pielii, apariţia stărilor de ameţeală, greaţă şi confuzie. În cazul în care resimţiţi aceste simptome mergeţi într-o zonă umbroasă sau faceţi o baie cu apă călduţă.

Alegeţi hainele potrivite

Purtaţi haine lejere din ţesături uşoare, pentru a permite pielii să respire. În timp ce faceţi sport, alegeţi o tinută colorată, care să reflecte lumina. Ţesăturile indicate sunt cele din bumbac şi in, deoarece absorb transpiraţia şi nu atrag căldura.

Alegeţi pantofi cu talpă flexibilă

Mersul alert este unul dintre cele mai accesibile sporturi. Singura investiţie necesară este cumpărarea unei perechi de pantofi sport cu talpă flexibilă, care să ofere stabilitate gleznei.

Înainte de a începe să mergeţi în ritm alert încercaţi să faceţi timp de cinci minute exerciţii de stretching, pentru a vă încălzi muşchii. Este important să nu vă opriţi brusc din mers, ci să terminaţi mergând timp de cinci minute în ritm lent pentru a preveni apariţia durerilor musculare.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite