Atenţie la contoarele de gaz care pot pune în pericol blocurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încercările bucureştenilor care locuiesc la bloc de a se pune la punct cu eventualele reglementări în materie de contorizare a consumului de apă şi gaz pot pune în pericol imobilele în

Încercările bucureştenilor care locuiesc la bloc de a se pune la punct cu eventualele reglementări în materie de contorizare a consumului de apă şi gaz pot pune în pericol imobilele în care locuiesc. Aşa s-a întâmplat şi într-un bloc de 10 etaje de pe strada Râul Doamnei din sectorul 6. În urmă cu câteva luni s-a decis în adunarea generală a locatarilor introducerea unei conducte de gaz pentru montarea de contoare individuale. Unii locatari s-au plâns însă că lucrarea a fost făcută fără avize, încălcând normele de siguranţă. "Scrie clar în lege şi în raportul de expertiză tehnică faptul că este interzisă străpungerea elementelor de beton armat şi tăierea armăturilor, dar ei (firma care a executat lucrarea, n.r.) au tăiat trei rânduri de armături pe fiecare etaj, fără să ţină cont de asta", spune Dan Crivoi, unul dintre locatarii nemulţumiţi.

Mai mult, el reproşează executantului că pe casa scării nu există sistem de aerisire şi că locatarii imobilului cu 10 etaje ar fi în pericol în caz de scăpări de gaz. Firma în cauză susţine că lucrarea nu prezintă niciun fel de riscuri, dar admite că a greşit atunci când a tăiat armăturile. "Este adevărat că în primă instanţă s-a greşit când s-au tăiat, dar am chemat expertul şi am făcut remedierea.

Inspecţia în Construcţii ne-a solicitat acest lucru, am făcut o sudură de 10 ori grosimea armăturii. Am respectat toate normele tehnice", spune inginerul de execuţie, Adonis Traşcă. El mai susţine că şi problema aerisirii va fi rezolvată prin montarea a două ventilatoare, unul la parterul blocului şi unul la etajul tehnic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite