Atentat sângeros în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 morţi, între care şapte copii

care atrage seara numeroşi vizitatori. Poliţia a anunţat că toate victimele sunt cetăţeni turci, printre acestea aflându-se şi un copil de un an, care a murit împreună cu mama sa. Bilanţul victimelor ar putea să crească, deoarece cel puţin trei persoane rănite se află în stare critică. Deflagraţia a fost atât de puternică încât a spart geamurile clădirilor din apropiere, distrugând chioşcurile şi tarabele comercianţilor de la intrarea în parc. Atacul a avut loc cu câteva ore înaintea sosirii la Ankara a unui trimis special al guvernului american pentru discuţii cu autorităţile turce asupra metodelor de combatere a rebelilor kurzi din PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan).

Bomba teleghidată a explodat prematur
Potrivit unui comunicat al biroului guvernatorului regional, "bomba artizanală teleghidată ascunsă într-un termos a explodat în timp ce era transportată la destinaţie". Comunicatul nu precizează care a fost ţinta atentatului, dar presa turcă bănuieşte că ar fi vorba de un complex unde se află mai multe unităţi de poliţie, situat la aproximativ un kilometru distanţă de locul deflagraţiei. Deocamdată, atentatul nu a fost revendicat, cu toate că toată lumea bănuieşte că este mâna rebelilor kurzi. Poliţia din Diyarbakir a lansat, imediat după atac, o amplă operaţiune de căutare a autorilor atentatului, amplasând puncte de control pe drumurile principale, spre ieşirea din oraş.

Soimii Libertăţii din Kurdistan vor un infern în turcia
Diyarbakir, principala localitate din sud-estul Turciei, este fieful separatismului kurd promovat de Partidul Muncitoresc din Kurdistan, trecut pe lista organizaţiilor teroriste de Turcia, SUA şi UE. Sud-estul Turciei, unde majoritatea populaţiei este de etnie kurdă, este considerat cea mai nesigură zonă din ţară. Explozia de marţi este cel mai recent atac dintr-o serie întreagă de atentate cu bombă care afectează oraşele din Turcia şi staţiunile turistice, şi care s-au soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea altor circa o sută, în ultimele săptămâni. şoimii Libertăţii din Kurdistan, gruparea separatistă care a revendicat atentatele de la sfârşitul lunii august, a ameninţat că va transforma Turcia într-un "infern".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite