Atentat la New Delhi - 61 de morti si 188 de raniti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

New Delhi se afla in stare de alerta maxima, dupa triplul atentat din capitala, care s-a soldat cu 61 de morti si peste 188 de raniti, potrivit unui nou bilant oficial. O grupare necunoscuta pana in

New Delhi se afla in stare de alerta maxima, dupa triplul atentat din capitala, care s-a soldat cu 61 de morti si peste 188 de raniti, potrivit unui nou bilant oficial. O grupare necunoscuta pana in prezent, purtand denumirea de ,Inquilab" (Revolutia), a revendicat, printr-un apel telefonic, responsabilitatea pentru atentatele comise sambata in piete din New Delhi.
"Asemenea atacuri vor continua pana cand India isi retrage trupele din Kashmir si isi inceteaza in aceasta regiune actiunile inumane", a declarat Ahmed Yar Gaznavi, purtatorul de cuvant al gruparii, unui grup de jurnalisti din Srinagar, capitala de vara a Kashmirului indian. Potrivit posturilor locale de televiziune, ,Inquilab" este o grupare desprinsa din miscarea extremista Lashkar-e-Taiba (LeT), una dintre cele trei principale grupuri ale gherilei separatiste, care lupta impotriva fortelor indiene din Kashmir. Politia a declarat ca nu avea cunostinta de existenta ,Inquilab". Atentatele, care au intervenit cu doua zile inainte de principala sarbatoare hindusa, Diwali, Sarbatoarea Luminilor, au fost condamnate de lideri din intreaga comunitate internationala. Acestea au survenit la aproximativ doua saptamani dupa ce Ambasada Statelor Unite la New Delhi a avertizat asupra unei ,posibile amenintari" cu atentate, inclusiv atentate sinu-cigase, impotriva intereselor americane in capitala indiana si in alte cateva orase ale tarii. Cotidianul ,Times of India" relateaza ca prezenta de spirit a soferului autobuzului in care a avut loc una dintre cele trei explozii a permis salvarea unor vieti omenesti. Alertat de un pasager privind prezenta suspecta a unui sac legat cu sfoara, soferul Kuldeep Singh a luat decizia de a opri vehiculul in care se aflau 30 de persoane. Soferul a parcat autobuzul intr-un loc relativ izolat si le-a cerut pasagerilor sa coboare", a povestit un martor ocular. Acesta a aruncat apoi pe fereastra sacul, declansand explozia bombei. Soferul a fost internat in spital in stare grava si cateva alte persoane au fost ranite usor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite