Atanasiu pedepseşte generali şi ofiţeri, dar nu demisionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

MApN o serie de informaţii legate de acest caz.În urma anchetei interne a Armatei, trei generali şi alţi 76 militari au fost sancţionaţi, iar MApN a sesizat Parchetul în legătură cu doi

MApN o serie de informaţii legate de acest caz.
În urma anchetei interne a Armatei, trei generali şi alţi 76 militari au fost sancţionaţi, iar MApN a sesizat Parchetul în legătură cu doi subofiţeri. Teodor Atanasiu a afirmat că acestea sunt "sancţiuni fără precedent în ultimii 17 ani", dar totuşi nimeni nu va fi demis. Ministrul apărării a precizat că deţinerea datelor secrete nu a avut drept scop obţinerea de profituri.
Verificările efectuate de Direcţia de Siguranţă Militară au vizat un număr de 1.000 de militari participanţi la misiuni în Afganistan. Astfel s-a descoperit că, pe timpul prezenţei Batalionului 151 Infanterie în teatrul de operaţii din Afganistan, în perioada iulie 2003-ianuarie 2004, nu s-au respectat prevederile interne privind protecţia informaţiilor clasificate. Contrar normelor privind lucrul cu documente clasificate, dintr-un sistem informatic s-au copiat date pe un suport magnetic.
"MApN are competenţă doar în ce priveşte cadrele militare. Nu pot să anchetez civili. De aceea a intervenit SRI şi procuratura", a precizat Teodor Atanasiu, referindu-se la faptul că în acest dosar sunt arestaţi şi doi ziarişti din Focşani.

PSD şi PC cer capul lui Atanasiu
PSD cere demisia "de urgenţă" a ministrului apărării naţionale, Teodor Atanasiu, considerând că scurgerile de informaţii din MApN au afectat "profund" credibilitatea instituţiei şi a armatei. "Este clar că modul de gestionare a acestei probleme de către conducerea politică a ministerului dovedeşte profunda incompetenţă şi incapacitate de înţelegere a fenomenului apărării şi a exigenţelor de securitate naţională", afirmă senatorul George Maior, într-un comunicat remis, ieri, presei. Partidul Conservator şi-a reluat, ieri, solicitarea privind demisia lui Atanasiu, motivând că "a fost lipsit de curaj prin încercarea timidă de a arunca vina pe SRI".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite