Atanasiu, convins că se va întoarce în fotoliul de la MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a studiat, ieri, timp de două ore, dosarul înregistrat pe numele său la Secţia Parchetelor Militare. El a precizat că nu a fost pus sub învinuire,

Ministrul apărării, Teodor Atanasiu, a studiat, ieri, timp de două ore, dosarul înregistrat pe numele său la Secţia Parchetelor Militare. El a precizat că nu a fost pus sub învinuire, explicând că procurorii nici măcar nu au probe pentru a-l acuza de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru care preşedintele Traian Băsescu şi-a dat aviz săptămâna trecută.
Suspendat din funcţie în vederea rezolvării situaţiei juridice, Atanasiu a precizat că se va întoarce în fruntea MApN chiar mai devreme decât cele 45 de zile prevăzute de Legea răspunderii ministeriale. "Până în acest moment nu am văzut nicio probă la dosar, ci aceleaşi materiale din presă care mi s-au prezentat şi la Comisia de la Cotroceni", a explicat Atanasiu, adăugând că totul reprezintă doar o manevră politică. Întrebat cum comentează faptul că se vorbeşte de numirea unui alt ministru la MApN, Teodor Atanasiu a spus că el are în continuare susţinerea PNL. "ştiu că în ţara asta se dau multe informaţii pe surse", a spus ministrul suspendat al apărării. Judecătorii se vor pronunţa mâine în acest caz. Dosarul lui Atanasiu a fost constituit după ce ministrul a declarat într-un interviu acordat ziarului Adevărul şi postului de televiziune Realitatea TV că are date de la Direcţia de Informaţii Militare că purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Adriana Săftoiu, ar fi dat informaţii "pe surse" unor jurnalişti. Pe numele lui Atanasiu a mai făcut plângere penală şi deputatul PSD Eugen Bejinariu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite