Atanasiu - acuzat doar cu articole din presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Atanasiu, după ce a fost audiat de comisia specială întrunită la Cotroceni pentru a da mână liberă procurorilor să înceapă urmărirea penală. Audierea lui Atanasiu a ţinut ceva mai

Teodor Atanasiu, după ce a fost audiat de comisia specială întrunită la Cotroceni pentru a da mână liberă procurorilor să înceapă urmărirea penală.
Audierea lui Atanasiu a ţinut ceva mai mult de jumătate de oră, preşedinţia ţinând totul în mare secret.
"Am cerut să-mi fie puse la dispoziţie învinuirile care mi se aduc şi cercetările Parchetului în această privinţă. Eu nu am văzut decât plângerea doamnei Adriana Săftoiu, însoţită de un dosar gros care conţinea o mulţime de copii după articole din presă. Plângerea lui Eugen Bejinariu nu era însoţită de niciun alt document. N-am văzut vreo hârtie oficială de la Parchet", a mai spus Teodor Atanasiu. Ministrul apărării a precizat că, după ce va primi dosarul cu învinuirile ce i se aduc, se va prezenta din nou în faţa comisiei speciale.
Pe 10 iulie, Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a făcut o plângere penală împotriva ministrului apărării, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Atanasiu susţinuse, în două interviuri, acordate postului Realitatea TV şi ziarului Adevărul, că ar deţine informaţii de la Direcţia de Informaţii Militare despre activitatea purtătorului de cuvânt al preşedinţiei.
Pe 13 iulie a venit rândul deputatului PSD Eugen Bejinariu să depună o plângere împotriva lui Teodor Atanasiu pentru abuz în serviciu. El motiva acest gest prin sesizarea unei rupturi între ministrul apărării şi şeful Statului Major General, Eugen Bădălan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite