Atacuri murdare şi umor negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile electorale între susţinătorii democraţi şi cei republicani s-au înteţit în ultimele zile, odată cu apropierea zilei de 4 noiembrie, când americanii îşi vor alege cel de-al 44-lea

Atacurile electorale între susţinătorii democraţi şi cei republicani s-au înteţit în ultimele zile, odată cu apropierea zilei de 4 noiembrie, când americanii îşi vor alege cel de-al 44-lea preşedinte. Autorii campaniilor murdare îşi justifică alegerea prin dreptul la liberă exprimare.

Democraţii votează miercuri

O circulară apărută în Virginia anunţă că “toţi susţinătorii republicani şi independenţii care susţin republicanii vor vota în 4 noiembrie, aşa cum prevede legea”, dar “democraţii vor vota în 5 noiembrie”.

Un pliant distribuit în Philadelphia susţine, în schimb, că cei care au amenzi neplătite riscă să fie închişi când se prezintă la urne. Majoritatea anunţurilor false au ca ţintă grupurile minoritare, care îl susţin în special pe democratul Barack Obama. Nici stânga americană nu s-a lăsat însă mai prejos.

Umor autocenzurat

Astfel, asociaţia BraveNewPAC prezintă clipuri privind starea de sănătate a lui John McCain şi susţine chiar că administraţia republicană ar dori să interzică dreptul la avort. O mare problemă pentru umoriştii americani a fost că nu au putut glumi prea mult pe seama lui Barack Obama, pentru a nu fi acuzaţi de rasism.

Acest “privilegiu” a revenit doar umoriştilor de culoare. “Barack Obama intenţionează să deducă din impozite contravaloarea bijuteriilor dentare din aur în cadrul reformei sistemului de asigurări medicale”, glumeşte D.L. Hughley  pe CNN. Aceste bijuterii sunt foarte apreciate de rapperii americani de culoare.

Deşi rezultatul alegerilor pare a fi în favoarea lui Obama, analiştii atenţionează că la urne ar putea avea loc schimbări. “Ultimul weekend poate fi un moment decisiv într-o campanie pentru Casa Albă”, a explicat Steven Schier, analist politic la Carleton College. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite