Atacatorul din statul New York, identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul atacului care a avut loc vineri seară în oraşul Binghamton din statul New York (SUA) a fost identificat de poliţie drept Jiverly Voong, în vârstă de 42 de ani, originar din Vietnam.

Voong a fost găsit mort în clădire, afirmă presa. Potrivit unui congresman de New York, el fusese disponibilizat recent de la IBM, informaţie dezminţită însă de companie. Pentru moment, anchetatorii nu au reuşit să stabilească motivele atacului, dar consideră că acesta a fost premeditat.

Atacul armat comis vineri seara la sediul unei asociaţii pentru susţinerea imigranţilor s-a soldat cu moartea a 14 persoane, a anunţat comandantul poliţiei locale, Joseph Zikuski. Este cel mai grav atac comis în SUA după cel din 2007, de la Universitatea Virginia Tech, soldat cu 33 de morţi. Alte 37 de persoane au fost salvate, iar patru răniţi se află în stare gravă.

„Manevră de imagine“ a talibanilor

Liderul taliban pakistanez Baituallah Mehsud a revendicat ieri atacul dar analiştii din domeniul securităţii se declară sceptici, afirmând că Meshud nu are capacitatea de a coordona singur atacuri în SUA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite