Atac asupra unui convoi al Ambasadei SUA la Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un convoi al Ambasadei SUA a fost atacat ieri de o maşină- capcană în capitala Afganistanului, Kabul. Potrivit unui poliţist aflat la faţa locului, au existat câţiva morţi, despre care nu

Un convoi al Ambasadei SUA a fost atacat ieri de o maşină- capcană în capitala Afganistanului, Kabul. Potrivit unui poliţist aflat la faţa locului, au existat câţiva morţi, despre care nu se ştie dacă erau de naţionalitate americană. Totuşi, purtătorul de cuvânt al ambasadei americane a declarat că ar fi vorba numai de câţiva oficiali răniţi, însă unii - foarte grav. El a declarat că ambasadorul american, Ronald Neumann, nu se afla în convoiul alcătuit din trei autovehicule. Potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt, mai mulţi oficiali ai ambasadei au fost răniţi grav şi se află sub tratament, iar între răniţi se află şi câţiva trecători. Atacul a avut loc pe o arteră principală care conduce către estul oraşului, folosită adesea de către trupele NATO şi de cele ale coaliţiei. Atentatul survine în plină criză, generată de atacurile din ce în ce mai dese ale talibanilor în ultimele săptămâni, când au avut loc inclusiv explozii sinucigaşe. Ofensiva talibană a fost reluată după o relativă acalmie pe parcursul iernii.

La rândul său, NATO a lansat o ofensivă în sudul Afganistanului în această lună, pentru a preîntâmpina ofensiva de primăvară a rebelilor. Luna trecută, cel puţin 20 de oameni au fost ucişi într-un atac asupra unei baze aeriene a SUA de la Bagram, în nordul capitalei Kabul, în timpul unei vizite a vicepreşedintelui SUA, Dick Cheney. În septembrie 2006, 16 oameni au murit într-un atentat sinucigaş, în apropierea ambasadei SUA.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite