Astronautii vor cultiva spanac si ceapa in spatiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Academia de bucatari a lui Alain Ducasse a fost rugata de Agentia Europeana Spatiala sa ajute la crearea unui meniu pentru astronautii europeni. Un meniu care sa-i hraneasca nu numai fizic, dar si

Academia de bucatari a lui Alain Ducasse a fost rugata de Agentia Europeana Spatiala sa ajute la crearea unui meniu pentru astronautii europeni. Un meniu care sa-i hraneasca nu numai fizic, dar si spiritual. Sa-i ajute pe cei care au de indeplinit misiuni lungi - de pilda pe Marte - sa supravietuiasca o mie de zile in spatiu.
Un om nu poate rezista doar cu paine, sustine Agentia Spatiala, asa ca niste rosii uscate sau o budinca de orez nu au cum sa strice. Cercetatorii din domeniul alimentar au in vedere opt sau noua ingrediente principale, printre care ceapa, cartofii, orezul, salata si spanacul, plante care pot fi cultivate chiar pe nava spatiala. Bucatarii care lucreaza la acest proiect spun ca vor sa creeze un meniu care sa le aminteasca celor aflati in misiune de casa. A fost ales Ducasse, care are mai multe stele Michelin - ce indica gradul de specializare a bucatarilor de clasa -, dar a contat si faptul ca atunci cand vine vorba de mancare Franta detine inca locul unu in lume pentru cea mai buna bucatarie. Americanii se straduiesc in schimb sa prepare sandviciuri care sa aiba termen de valabilitate mai multi ani, prin modificarea genetica a plantelor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite