Aspirina luată seara previne atacurile de cord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O doză mică de aspirină poate reduce semnificativ riscul producerii unui atac de cord sau a unui atac cerebral, în cazul persoanelor care suferă de tensiune arterială crescută. Această

O doză mică de aspirină poate reduce semnificativ riscul producerii unui atac de cord sau a unui atac cerebral, în cazul persoanelor care suferă de tensiune arterială crescută.

Această măsură de protecţie este eficientă însă numai în cazul în care aspirina este administrată seara, înainte de culcare, arată un studiu realizat de cercetătorii spanioli de la Universitatea din Vigo, preluat de "DailyMail".

Medicii au descoperit că aspirina scade tensiunea arterială, astfel încât aceasta ajunge în limitele admise în 24 de ore. Medicii spanioli speră ca o doză de 75 mg de aspirină, administrată în mod preventiv, poate ajuta oamenii care au tensiune arterială crescută, fără ca aceştia să fie nevoiţi să apeleze la o medicaţie costisitoare.

Coordonatorul studiului, prof. Ramon Hermina, consideră că aspirina administrată seara încetineşte producţia de hormoni şi de alte substanţe din corp care duc la apariţia cheagurilor de sânge. Multe dintre aceste substanţe sunt produse în timp ce corpul se odihneşte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite