Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România: Năstase nu este o victimă politică, ci un infractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR) îşi exprimă îngrijorarea faţă de acreditarea ideii că Adrian Năstase, fost premier al României condamnat pentru fapte de corupţie, ar fi deţinut politic.

"Am aflat cu stupoare despre afirmaţiile unuia dintre băieţii lui Adrian Năstase, Andrei Năstase, conform cărora tătăl său ar fi deţinut politic la Rahova. Ne exprimăm indignarea faţă de aceste afirmaţii pe care le respingem în totalitate", se spune într-un comunicat al AFDPR.

"Considerăm că este inadmisibil ca o persoană condamnată de cea mai înaltă instanţă din ţară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru acuzaţii de corupţie, să fie comparată cu martiri ai neamului românesc care au suferit torturi sau şi-au jertfit viaţa pentru această ţară, sau cu luptătorii pentru libertate din Decembrie 1989 şi până în iunie 1990", se mai precizează în comunicat”.

Reamintim că azi, Jurnalul Naţional a publicat pe copertă un grupaj fotografic cu miniştri ai României care au sfârşit în închisoare din motive politice, care-l cuprinde şi pe Adrian Năstase.

Ediţia a produs deja un val de proteste pe facebook şi internet, internauţii considerând indecentă comparaţia.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite