Asistenţa şi execuţia podului peste Canalul Dunăre - Marea Neagră costă peste 24,6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistenţa şi execuţia podului peste Canalul Dunăre - Marea Neagră costă peste 24,6 milioane de euro
Asistenţa şi execuţia podului peste Canalul Dunăre - Marea Neagră costă peste 24,6 milioane de euro

Lucrările de execuţie a podului peste canalul Dunăre- Marea Neagră costă aproximativ 23 de milioane de euro, în timp ce costurile pentru asistenţa de elaborare a proiectului tehnic se ridică la 1,6 milioane de euro. Suma totală pentru realizarea podului este de 24,6 milioane de euro, potrivit NewsIn.

În acest sens, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa organizează la 22 septembrie, ora 12.00, la sediul instituţiei, o licitaţie deschisă pentru achiziţia de asistenţă tehnică de proiectare şi supervizare a lucrărilor pentru proiectul de pod rutier, dar şi lucrări aferente de infrastructură rutieră şi de acces. Valoarea estimată a contractului este de 1.601.000 euro, fără TVA.

Contractul pentru asistenţă tehnică va fi încheiat pe o perioadă de 24 de luni începând cu data atribuirii lui şi are ca obiect asistenţa tehnică pentru elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie, documentaţiilor de avize, documentaţiei de expropriere, documentaţiei de atribuire pentru bretea de conectare cu DN39 şi pentru supravegherea execuţiei lucrărilor de construcţie a podului rutier peste canalul Dunăre- Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces.

Potrivit anunţului de licitaţie, criteriul de selecţie este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în funcţie de oferta tehnică (pondere de 40%) şi oferta financiară (pondere de 60%). Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 septembrie, ora 16.00.

De asemenea, Administraţia Porturilor Maritime organizează, la 28 septembrie, ora 13.00, o licitaţie deschisă şi pentru achiziţia lucrărilor de execuţie pentru podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, precum şi lucrările aferente de infrastructură rutieră şi de acces. Valoarea estimată a acestui contract este de 23 de milioane de euro, fără TVA.

Contractul va fi încheiat pe o perioadă de 24  de luni începând de la data atribuirii lui şi are ca obiect lucrări de execuţie pentru pod rutier peste Canalul Dunăre Marea Neagră, viaductele de acces la pod, drumurile de acces spre port şi conexiunea cu varianta ocolitoare a Municipiului Constanţa, pasajele de trecere la nivel cu calea ferată, parcările, clădirile acces Porţile 7 şi 10 şi mutări instalaţii.

În acest caz, criteriul de selecţie este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în funcţie de preţul ofertei (pondere de 80%) şi durata de execuţie (pondere de 20%).

Potrivit anunţului de licitaţie, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 septembrie, ora 12.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite