Asigurătorii de top plătesc grosul daunelor din inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Asirom trebuie să ofere despăgubiri în valoare de 11,2 milioane lei în urma calamităţilor din luna iulie Primele trei societăţi din piaţa asigurărilor

Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Asirom trebuie să ofere despăgubiri în valoare de 11,2 milioane lei în urma calamităţilor din luna iulie

Primele trei societăţi din piaţa asigurărilor au de plătit peste 70% din totalul despăgubirilor de 15,73 milioane de lei, survenite în urma inundaţiilor de acum două luni.

Efectele inundaţiilor care s-au abătut asupra României în luna iulie se resimt şi în buzunarele societăţilor de asigurare. Românii care au suportat pagube în urma calamităţilor, dar au avut grijă să-şi încheie anterior o poliţă de asigurare, au de primit de la asigurători sume importante.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a anunţat de curând că societăţile de profil din România estimează o valoare a daunelor de 15,73 milioane lei în urma inundaţiilor din iulie, după ce au fost deschise 719 dosare de daună.

Primele trei companii de asigurare din piaţă sunt şi cele care vor avea de plătit cele mai însemnate despăgubiri asiguraţilor care au suportat pagube.

Allianz a plătit o treime din despăgubiri

Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Asirom se aşteaptă să plătească despăgubiri în valoare de 11,2 milioane lei în urma inundaţiilor din iulie, potrivit NewsIn. Suma reprezintă 71% din totalul estimat la nivelul pieţei româneşti de asigurări.

Pentru Allianz-Ţiriac Asigurări, cel mai mare asigurător din sistem în funcţie de valoarea primelor brute subscrise, factura inundaţiilor se ridică la aproximativ un milion de euro.

"Allianz-Ţiriac Asigurări estimează că va plăti aproximativ un milion de lei pentru pagubele produse de inundaţii în Suceava, în Maramureş şi în Bacău, după ce a primit 100 de avizări în acest sens", a declarat Marius Onofrei, directorul de comunicare al companiei. Din totalul sumei datorate asiguraţilor, mai mult de o treime, aproximativ 365.000 lei, a fost deja plătită.

Omniasig plăteşte 3,2 milioane lei

În ceea ce priveşte societatea de asigurări Omniasig, reprezentanţii acesteia estimează că va plăti despăgubiri de aproximativ 3,2 milioane lei în urma inundaţiillor.

"Am înregistrat 71 de solicitări de despăgubiri, dintre care au fost soluţionate până în prezent 10, iar restul de 61 necesită expertize comune Omniasig - asigurat pentru stabilirea corectă a cuantumului pagubelor - sau pentru efectuarea reparaţiilor pentru autoturisme, locuinţe, sedii sau bunuri afectate", a explicat Daniel Ioniţă, directorul direcţiei de daune al Omniasig.

Acesta a adăugat că societatea a primit solicitări de despăgubire şi de la 20 de societăţi comerciale - printre care un pod avariat şi două sectoare de drum smulse de ape.

Asirom, jumătate din daunele pieţei

Deşi ocupă poziţia a treia în topul societăţilor de asigurare, Asirom are cea mai încărcată factură privind despăgubirile pe care le are de plătit în urma calamităţilor. Societatea va acorda românilor păgubiţi de vâltoarea apelor aproximativ 7 milioane de lei, pentru 160 de dosare de daune.

"Asigurătorul Asirom VIG va acorda despăgubiri de aproximativ 7 milioane lei", a spus Ion Marangoci, coordonatorul Asirom zonal pentru zona de Nord -Est.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite