Asigurările auto, motor de creştere pentru Omniasig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vienna Insurance Group (VIG), din care face parte şi compania Omniasig, şi-a anunţat, ieri, la Viena, rezultatele financiare, menţionând că profitul brut al companiei din România a fost de

Vienna Insurance Group (VIG), din care face parte şi compania Omniasig, şi-a anunţat, ieri, la Viena, rezultatele financiare, menţionând că profitul brut al companiei din România a fost de peste trei milioane de euro.

Pentru Omniasig România, motorul de creştere au fost asigurările auto şi de bunuri, dar în creştere cu 25% au fost şi poliţele agricole, care se vor dezvolta şi în acest an. "Aşteptări mari avem pe segmentul de asigurări de viaţă pentru 2007 şi 2008 în România", a spus Gunter Geyer, director general al Wiener Stadtische Versicherung AG Vienna Insurance Group.

Volumul primelor subscrise de subsidiarele Vienna Insurance Group (Austria) din România au crescut cu 73,9%, în 2006, la 236,89 milioane de euro, a mai spus Geyer. Acesta a precizat că profitul brut consemnat de VIG în România a depăşit trei milioane de euro în 2006, comparativ cu 500.000 de euro cu un an în urmă. ''Suntem numărul doi pe piaţa românească'', a spus Geyer.

Piaţa românească a asigurărilor a depăşit 1,6 miliarde de euro în 2006. Ponderea afacerilor VIG în totalul pieţei interne s-a situat la 14,8% la finele anului precedent.

Vienna Insurance Group controlează pe piaţa românească companiile Omniasig SA, Omniasig Asigurări de Viaţă, Unita şi Agras. Principala companie a grupului este Omniasig SA, care a încheiat anul 2006 cu un volum al primelor de 152,05 milioane de euro.

Reprezentantul VIG a mai spus că, în scurt timp, va fi stabilită şi suma cu care va fi majorat capitalul social al companiei Omniasig Asigurări de Viaţă. ''De câte ori va fi cazul, mai ales din motive de solvabilitate, vom proceda şi la alte majorări de capital la subsidiarele noastre din România'', a explicat Geyer.

Vienna Insurance Group a intrat pe piaţa românească în 2001, când a preluat controlul companiei Unita. VIG este unul dintre cei mai importanţi asigurători europeni. Pentru 2006, grupul austriac a raportat prime brute subscrise din asigurări generale şi de viaţă de 5,9 miliarde de euro, cu aproape 900 milioane de euro mai mult faţă de 2005. Profitul brut al grupului a crescut în anul precedent cu 34%, la 321 milioane de euro.

Reprezentanţii companiei austriece s-au arătat foarte mulţumiţi de rezultatele grupului şi au spus că dividendele aferente anului 2006 vor creşte cu 25% faţă de nivelul planificat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite