Asigurări de viaţă cu profit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de profil încearcă noi variante de redresare şi lansează noi produse mai profitabile Societăţile de asigurări din top 10 sunt presate să obţină profit după şase ani de

Companiile de profil încearcă noi variante de redresare şi lansează noi produse mai profitabile

Societăţile de asigurări din top 10 sunt presate să obţină profit după şase ani de pierderi. Anul trecut pensiile private obligatorii au muşcat din cota asigurărilor de viaţă.

Allianz-Ţiriac, unul din liderii pieţei de asigurări din România a lansat, ieri, o poliţă de asigurare de viaţă cu componentă investiţională şi primă unică ce se adresează în special celor cu venituri ridicate.

Valoarea minimă a unei poliţe este de 2.000 de euro şi are garantată o despăgubire de până la 150% din valoarea netă a depunerilor efectuate de asigurat. Rezultatele în scădere înregistrate de companie pe segmentul asigurărilor de viaţă în 2007 a fost cauzată, în mare parte, de alocarea resurselor de vânzări către pensiile private obligatorii. Aceasta este însă o tendinţă resimţită de întreaga piaţă de poliţe de viaţă.

Titlurile din zona euro dau tonul

Asigurarea lansată recent - denumită EuroMax - ajunge la maturitate la 30 iunie 2020, iar limită maximă a depunerilor în contul aceleiaşi poliţe este de 100.000 de euro. "Până la sfârşitul anului ne-am propus să vindem cel puţin 750 de poliţe EuroMax, nivelul minim estimat al primelor subscrise în contul acestora fiind de 2,25 milioane de euro", a declarat Masoud Noormohammadian, directorul executiv Asigurări de Viaţă şi de Sănătate al companiei.

Primele aferente poliţei de asigurare nu sunt investite în acţiuni sau obligaţiuni, ci în certificate de valoare al căror preţ este calculat săptămânal, în funcţie de evoluţia unor active suport.

Principalul suport ce va determina amplitudinea randamentului investiţiei EuroMax este indicele DJ Euro Stoxx 50, care urmăreşte evoluţia capitalizării celor mai importante 50 de acţiuni din zona euro. Spre deosebire de produsele clasice de tip "unit=linked", valoarea investiţiei în EuroMax va urmări tendinţele indicelui DJ Euro Stoxx 50 numai pe perioadele în care acesta înregistrează evoluţii pozitive.

Acţionarii vor profit în dauna cotei de piaţă

2008 este anul în care companiile din asigurări ar trebui să găsească o soluţie pentru obţinerea de profit. Una din variantele alese este lansarea de poliţe noi, mai atractive pentru clienţi, asta pentru că la nivelul anului trecut pierderile au depăşit 50 milioane de euro net, fiind al doilea an când pierderile depăşesc profiturile, după cum a declarat recent Dumitru Cerăceanu, directorul general al Asiban.

"Cred că societăţile de asigurări înregistrează pierderi de peste şase ani consecutiv, iar acţionarii nu mai tolerează acest lucru şi au început să pună presiune pentru obţinerea de profit", a spus Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Ţiriac, companie care a înregistrat în 2007 un profit de 31 milioane de lei.

50 milioane de euro reprezintă pierderile înregistrate de societăţile de asigurări în 2007

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite