Asasinul din Salt Lake City era un imigrant bosniac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia americană l-a identificat pe tânărul care, în urmă cu o zi, a împuşcat cinci persoane într-un magazin de copii din oraşul Salt Lake City, din Utah. Asasinul s-a dovedit a fi

Poliţia americană l-a identificat pe tânărul care, în urmă cu o zi, a împuşcat cinci persoane într-un magazin de copii din oraşul Salt Lake City, din Utah. Asasinul s-a dovedit a fi Suleiman Talovici, un bosniac musulman în vârstă de numai 18 ani. El a venit la Trolley Square Mall înarmat cu un pistol şi o puşcă de vânătoare şi a tras, aparent la întâmplare, în clienţii magazinului, omorând pe loc cinci persoane şi rănind grav alte patru.

Unul dintre supravieţuitori a estimat că atacatorul era beat sau drogat, dar poliţia a refuzat să dea detalii înainte de efectuarea unei autopsii autorizate. Purtătorul de cuvânt al autorităţilor a mai spus că nu există dovezi că tipul era terorist, dar această variantă încă nu poate fi exclusă.

Războiul din Bosnia, motivul tânărului asasin

Conform rapoartelor serviciilor secrete americane, citate de CNN, musulmanii care au fost trimişi în Occident ca să ucidă cât mai mulţi civili în numele Jihadului au fost sfătuiţi să folosească metode cât mai simple, să acţioneze numai unul câte unul şi să evite întâlnirile cu alţi musulmani. Recomandările Al-Qaida precizează că cel mai sigur contact este prin intermediul internetului, pentru că, dacă se evită anumite cuvinte-cheie urmărite de Pentagon, nimeni nu poate monitoriza chiar fiecare mesaj care circulă pe net.

Un oficial FBI a recunoscut, sub protecţia anonimatului, că tânărul Suleiman Talovici, care provenea din Bosnia, ar fi avut motive să-i urască pe americani, pentru că multe dintre rudele lui şi-au pierdut viaţa în războiul care a dus la destrămarea Iugoslaviei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite