Asalt la frontieră:700.000 de români se întorc acasă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia va trimite ajutoare în punctele vamale din vestul ţării pentru a putea face faţă celor care îşi vor petrece Sărbătorile în România

atingă cote fără precedent. Poliţia de Frontieră a detaşat din Bucureşti către vămile din vestul ţării cadre suplimentare şi speră ca timpii de aşteptare să nu depăşească 20 de minute. În acest scop, vor fi suplimentate şi benzile de circulaţie pentru sensul "intrare" şi vor fi create filtre de control suplimentare. Cetăţenii Uniunii Europene vor avea acces prin culoare separate, iar traficul pe drumurile spre frontieră va fi atent supravegheat. Anul trecut, în decembrie au intrat în ţară 657.000 de români. Traficul a crescut deja la vămile din vest.

Analiză
Femeile, motorul migraţiei
Româncele sunt mai atrase de munca în străinătate, ca menajere, domeniu în care sunt plătite mai bine decât în ţară. Slujbele oferite bărbaţilor nu mai sunt atât de atractive din punct de vedere financiar, dar ei merg pe urmele câştigurilor obţinute de soţiile lor, explică sociologul Dumitru Sandu. "Estimarea de câştig se face pe familie, nu pe persoană", susţine Sandu.
Amanunte in pag. Eveniment

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite