Artizanii afacerii Polus, urmăriţi penal de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul Crin Bologa, şeful DNA Cluj, a confirmat oficial pentru "Adevărul" începerea urmăririi penale în dosarul "Polus" împotriva a trei persoane: Alexandru Fărcaş, fostul prefect

Procurorul Crin Bologa, şeful DNA Cluj, a confirmat oficial pentru "Adevărul" începerea urmăririi penale în dosarul "Polus" împotriva a trei persoane: Alexandru Fărcaş, fostul prefect PNŢCD de Cluj, Sorin Naş, ex-şef al FPS Cluj şi om de încredere al lui Radu Sârbu şi al fostului director al societăţii Agroindustriala, şi Cristian Istrătescu.

Cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu pentru implicarea în vânzarea terenului pe care este construit complexul comercial Polus Cluj.

Complexul aparţine societăţii cu acelaşi nume, reprezentantă pe atunci de omul de afaceri Paszkany Arpad, finanţatorul de azi al echipei de fotbal CFR Cluj.

O afacere cu multe ramificaţii

Procurorii au pornit investigaţia de la un proiect de hotărâre de guvern iniţiat de prefectul Alexandru Fărcaş prin care acesta propunea ca terenul de la Polus să fie vândut direct companiei, fără licitaţie.Mai trebuie menţionat că hotărârea fusese iniţiată de prefectul Fărcaş înainte ca terenul să fie transferat societăţii Agroindustriala, iar apoi vândut societăţii Polus, ceea ce reprezintă în opinia anchetatorilor premeditarea afacerii ilegale.

Contactat telefonic, fostul prefect Fărcaş a recunoscut că a dat o declaraţie preliminară procurorilor DNA, urmând ca în cursul acestei săptămâni, însoţit de un avocat, să ofere explicaţii pe larg asupra tranzacţiei imobiliare. Un alt fir al investigaţiei îl vizează pe omul de afaceri Paszkany Arpad, reprezentantul de atunci al companiei Polus, şi legăturile sale cu familia fostului prefect Alexandru Fărcaş.

Documentele arată că Daniela Cristina Fărcaş, fiica prefectului de atunci, a devenit după tranzacţie parteneră de afaceri imobiliare cu Paszkany.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite