Artist criminalist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist bihorean este singurul din Europa care are atestat în arta criminalistică. Agentul şef adjunct Florin Lăzău (foto), din cadrul Compartimentului de Criminalistică a Poliţiei

Un poliţist bihorean este singurul din Europa care are atestat în arta criminalistică. Agentul şef adjunct Florin Lăzău (foto), din cadrul Compartimentului de Criminalistică a Poliţiei Bihor, a urmat în perioada 28 iulie - 1 august un curs, la Universitatea Northwestern, Chicago, cu cel mai bun portretist din Statele Unite ale Americii, Lois Gibson.

Poliţistul bihorean a fost singurul din afara Statelor Unite ale Americii, invitat de Lois Gibson la cursul de perfecţionare în întocmirea portretelor robot. "Am ţinut legătura cu mai mulţi specialişti din SUA, inclusiv cu Lois Gibson, şi în acest an m-am trezit că sunt invitat la un curs de-al ei.

Au fost 18 cursanţi, toţi din SUA, mai puţin eu", a povestit Florin Lăzău. La curs poliţistul s-a perfecţionat în desenarea trăsăturilor faciale, metode de intervievare a martorilor şi victimelor, reconstrucţia facială, îmbătrânirea facială.

Ca urmare a acestui curs, omul legii a devenit membru al Asociaţiei Internaţionale a Identificărilor, cea mai veche organizaţie criminalistică internaţională, şi va putea preda arta criminalistică, oriunde în lume. Poliţistul bihorean este singurul din ţară care realizează portrete robot în creion.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite