Arsuri grave în loc de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre un bebeluş născut în urmă cu patru zile, la Maternitatea Bucur, care a fost adus sâmbătă, la Spitalul clinic de copii „Grigore Alexandrescu”, cu arsuri profunde pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost lăsat nesupravegheat în incubator.

Un bebeluş uitat în incubator. „Situaţia e extrem de gravă, ţinând cont că e vorba despre un nou-născut. Încercăm să-l ţinem echilibrat. O să-i luăm piele de pe coapsa dreaptă, care este neafectată, să-i punem în zonele cu probleme”, a declarat Dan Enescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, din Capitală pentru Evenimentul Zilei.

Neglijenţă criminală. Managerul Spitalului "Sfântul Ioan", profesorul dr Alexandru Ciocâlteu, a dispus o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă a existat recomandarea ca nou-născutul să fie su­pus fototerapiei, întrucât nu în toate cazurile de icter este necesară această procedură. Cio­câlteu a solicitat note explicative de la toate persoanele de serviciu din noaptea respectivă (trei asistente şi un medic), urmând ca luni să fie finalizată an­che­ta dispusă, anunţă Jurnalul Naţional.

O asistentă de la Maternitatea Bucur a uitat un bebeluş în incubator. În opinia profesorului Ciocâlteu, cazul de la Maternitatea Bucur este unul de neglijenţă, care se va solda “cu cel puţin o desfacere de contract de muncă”, managerul referindu-se la asistenta care avea în observaţie bebeluşul, însă include şi medicul de garda. El a precizat că vineri noaptea, când a avut loc incidentul, erau de serviciu trei asistente şi un medic, scrie Gardianul.

Ars, după ce a fost uitat în incubator. Prof. dr. Ciocâlteu a precizat că cei care fac investigaţii în cazul bebeluşului vor stabili dacă a existat recomandarea ca nou-născutul să fie supus fototerapiei. "Este vorba de o greşeală umană, nu aparatul este de vină. Aparatura este nouă, sofisticată şi nu se putea întâmpla astfel decât dacă nu a fost îngrijit cum se cuvine. E vorba de o greşeală extrem de gravă", a precizat Ciocâlteu, citat de România Liberă.

Asistenta care a ars bebeluşul şi-ar putea pierde slujba, titrează Ziua. Asistenta care trebuia să aibă grijă de bebeluşul uitat în incubator nu mai are dreptul să îşi exercite munca şi luni va fi anchetată şi de Comisia de Etică a spitalului Sf. Ioan. Conducerea de la Maternitatea Bucur a început o anchetă care vizează trei asistente de pe neonatologie şi medicul de gardă. Se iau în calcul mai multe variante. Fie asistentele din tura de noapte au reglat prost temperatura incubatorului, fie au uitat copilul acolo mai mult timp.

Părinţii copilului spun că vor da asistentele şi maternitatea în judecată pentru neglijenţă.

Bună dimineaţa!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite