Arşiţa din Olt lasă hipermarketurile fără legume?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de hectare de legume din judeţul Olt au fost afectate de canicula din această lună. Grupurile de producători riscă să piardă contractele cu marile magazine. Tot din cauza

Mii de hectare de legume din judeţul Olt au fost afectate de canicula din această lună. Grupurile de producători riscă să piardă contractele cu marile magazine.

Tot din cauza căldurii, legumicultorii din comuna Pleşoiu nu au putut să onoreze contractele de vânzare a unor mari cantităţi de vinete. La ora actuală, ei mai livrează zilnic doar tomate pentru lanţurile de supermarketuri .

Temperaturi le mari, periculoase

Inginerul Florica Bodescu, de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Olt, a explicat, pentru Agerpres, că seceta din perioadele caniculare produce dezechilibre la nivelul aparatului folic al plantelor, iar la temperaturi de peste 37 de grade Celsius se blochează fotosinteza şi plantele nu mai pot asimila substanţele nutritive. Din această cauză fructele sunt mai mici, cu deficienţe, florile cad, toate acestea determinând o scădere semnificativă a cantităţii, cât şi a calităţii producţiei de legume.

Ing. Bodescu a precizat că nu doar la Pleşoiu sunt probleme din cauza căldurii excesive din august. Toţi cultivatorii de legume din judeţ care nu au sere sunt afectaţi.

"Ardeioasele sunt compromise din cauza caniculei. În mod cert, calitatea legumelor va fi inferioară şi nu vom mai putea să vindem unor hipermarketuri. E posibil să pierdem contracte importante din cauza căldurii din ultimele zile", a declarat, pentru Agerpres, directorul Cooperativei Agricole Legumicolă Pleşoiu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite