Armata continuă intervenţia în zonele inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, cu peste 350 de maşini şi utilaje, au participat, în ultima lună, la acţiunile de limitare a efectelor inundaţiilor şi de sprijinire a populaţiei civile.

Ultima intervenţie a militarilor s-a desfăşurat în oraşul Dorohoi (judeţul Botoşani), unde au fost trimise 10 camioane cu apă, alimente neperisabile ambalate, îmbrăcăminte, lenjerie, materiale de construcţii şi mobilier, colectate de la personalul unităţilor din Forţele Terestre. Alte patru tone de alimente neperisabile, apă, haine şi pături, donate de angajaţii Spitalului Militar Central, ai Institutului de Medicină Aeronautică şi Spaţială şi ai Centrului de Boli Cardiovasculare din Bucureşti au fost distribuite persoanelor sinistrate din Dorohoi. Militarii Diviziei 1 Infanterie "Dacica" au transportat două camioane cu îmbrăcăminte, echipament sportiv şi rechizite pentru 100 de copii din comuna Doljeşti (judeţul Neamţ).

În paralel, militarii menţin în funcţiune podul de pontoane instalat la Dorneşti, iar la Dorohoi, angajaţii MApN continuă să acţioneze pentru evacuarea bunurilor materiale ale populaţiei sinistrate, decolmatarea locuinţelor şi demolarea construcţiilor grav afectate de inundaţii. Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a fost prezent alături de oamenii din subordine în toate zonele cu probleme, iar actorii principali –militarii- şi-au făcut datoria fără să ţină cont de anunţata reducere a salariilor cu 25%. Au fost alături de semenii lor necondiţionat.

O iniţiativă deosebită a conducerii Armatei a fost şi organizarea unei tabere gratuite, de două săptămâni, pentru copii din familiile afectate de inundaţii. Copiii vor petrece o săptămână pe litoral şi o altă săptămână la Sinaia, în spaţii de cazare oferite de Comandamentul Logistic al MApN.
 




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite