Armata, soluţie de criză pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa unor job-uri stabile şi criza de locuri de muncă de pe piaţă face ca tot mai multe persoane să îmbrăţişeze cariera militară.

Lipsa unor job-uri stabile şi criza de locuri de muncă de pe piaţă face ca tot mai multe persoane să îmbrăţişeze cariera militară.
Ionuţ Dincă
Criza economică prin care trece ţara, alături de celelalte state europene, pare să aducă beneficii Armatei Române. Lipsa acută de locuri de muncă i-a determinat pe tinerii braşoveni, absolvenţi de liceu sau de studii superioare, să îşi întoarcă privirea spre o meserie de care până nu demult toată lumea fugea. Semnalul s-a dat la începutul lunii şi a fost scoaterea la concurs a posturilor vacante din unităţile MAN. Tinerii fără serviciu s-au înscris la recrutare pentru posturile de soldat-gradat voluntar. De la începutul acestei luni, câte zece braşoveni se interesează zilnic despre ce trebuie să facă să ajungă soldaţi. În total, la Centrul Militar Zonal (CMZ) Braşov, până în prezent, au fost depuse aproximativ 300 de dosare. „Numărul celor care concurează pentru un loc de muncă în unităţile militare din judeţul Braşov creşte de la o zi la alta. Cel mai probabil aceste solicitări sunt determinate de actuala criză de pe piaţa forţei de muncă”, a precizat colonelul doctor Vasile Mihai, comandantul CMZ Braşov. Peste 10% dintre potenţialii candidaţi sunt reprezentante ale sexului frumos. La nivel naţional sunt vacante aproape 1.500 de posturi de soldat-voluntar, disponibile pentru persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani, iar în unităţile din judeţul nostru sunt 200 de locuri.
Salarii atractive
Salariul acceptabil şi posibilitatea de a avansa în cariera militară sunt printre beneficiile care îi atrag pe tineri în armată.
Un soldat voluntar poate câştiga un salariu de 650 de lei, la care se adaugă 700 de lei norma de hrană. Detalii suplimentare despre înscriere se pot obţine la telefon 0268/510468, 0268/510466, interior 144 sau la sediul CMZ Braşov, din Strada Lungă. Termenul limită de depunere a dosarelor este 24 martie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite