Armata scotoceşte arhivele în cazul Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării a anunţat că aşteaptă redactarea sentinţei prin care instituţia a fost obligată să prezinte dovezi certe care să ateste că soţii Elena şi Nicolae Ceauşescu au

Ministerul Apărării a anunţat că aşteaptă redactarea sentinţei prin care instituţia a fost obligată să prezinte dovezi certe care să ateste că soţii Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost îngropaţi în cimitirul Ghencea.

Reprezentanţii MAp îl vor contacta pe avocatul lui Valentin Ceauşescu şi lui Mircea Oprean, soţul Zoei Ceauşescu, ca să stabilească modalităţile pentru punerea în executare a acesteia.

"Până la motivarea deciziei CAB, Ministerul Apărării va dispune reverificarea arhivei militare pentru a identifica eventuale înscrisuri care să vină în sprijinul executării hotărârii judecătoreşti", susţine Biroul de Presă al instituţiei.

Militarii s-au ocupat de înmormântare

Avocatul lui Valentin Ceauşescu şi al lui Mircea Oprean, Haralambie Voicilaş, ne-a declarat că instanţa nu a precizat un înscris anume pe care MAp trebuie să-l prezinte.

Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi şi executaţi pe 25 decembrie 1989 la Târgovişte. Trupurile lor au fost aduse la Bucureşti şi se presupune că au fost înmormântate în cimitirul Ghencea. Urmaşii dictatorului au cerut însă dovezi că familia Ceauşescu ar fi fost îngropată în Capitală.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti care au judecat acest dosar au stabilit că MAp s-a ocupat de înhumarea cadavrelor soţilor Ceauşescu.

În motivare s-a mai precizat faptul că înmormântarea a avut loc fără înştiinţarea şi fără acordul administraţiei cimitirului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite