Armata - chemată să deblocheze Valea Oltului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe Valea Oltului este întreruptă din 28 decembrie 2005. După mai multe încercări de dinamitare a stâncilor, misiunea a fost încredinţată Armatei. Se află la Câineni Batalionul

Circulaţia pe Valea Oltului este întreruptă din 28 decembrie 2005. După mai multe încercări de dinamitare a stâncilor, misiunea a fost încredinţată Armatei. Se află la Câineni Batalionul 96 de geniu din Bucureşti şi vânătorii de munte de la Predeal.
De astăzi, alte două batalioane de vânători de munte vor fi trimise pe Valea Oltului. Armata a venit în sprijinul Ministerului Transporturilor pentru rezolvarea situaţiei de pe DN 7, care afectează legătura dintre Oltenia şi Ardeal, atât pe calea ferată, cât şi pe cea rutieră. Ieri au fost efectuate mai multe detonări, iar astăzi vânătorii de munte vor curăţa muntele de resturile rezultate din exploziile de ieri. Preşedintele Traian Băsescu a explicat că circulaţia rutieră va fi reluată miercuri pe un singur fir, cu mijloace de transport de până la 7,5 tone. Aici sunt incluse autobuze, care vor asigura transbordarea pentru călătorii care circulă cu trenul între gările Podu Olt şi Câineni. În acest mod, elevii şi studenţii care locuiesc în această zonă pot face naveta.

Băsescu - a patra inspecţie de şantier
"Până marţi, la ora 24, sper să se termine toate desprinderile care ar putea fi făcute manual de alpiniştii militari şi civili, în aşa fel încât, miercuri, să se reia traficul pe un singur fir, în siguranţă", a declarat, ieri, preşedintele Traian Băsescu, aflat în cea de-a patra vizită pe Valea Oltului. Preşedintele Băsescu a adăugat că la deblocarea Văii Oltului se lucrează printr-un sistem de explozii succesive pentru desprinderea pietrelor. "Se vor mai face astfel de explozii, probabil încă două pe parcursul acestei zile, încă una-două în cursul nopţii, iar mâine dimineaţă alte două-trei, după care, în jurul prânzului, vor intra alpiniştii de la vânătorii de munte, care vor desprinde toate pietrele până noaptea târziu, în aşa fel încât, până miercuri dimineaţă, să se poată da drumul la trafic. Se va circula pe un singur fir, tonaj limitat până la 7 tone, excepţie făcând autobuzele care vor face transbordarea feroviară pentru ca elevii, studenţii şi navetiştii să poată merge la serviciu", a mai spus Traian Băsescu. Băsescu a mai subliniat faptul că, în cursul zilei de ieri, "s-au făcut detonări câte s-au făcut în toată perioada".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite