Argint pentru români la Olimpiada Corală de la Graz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii României au obţinut medalii de argint la trei categorii de concurs în cadrul Olimpiadei Corale Internaţionale de la Graz, Austria. La categoria coruri de copii, Corul

Reprezentanţii României au obţinut medalii de argint la trei categorii de concurs în cadrul Olimpiadei Corale Internaţionale de la Graz, Austria.

La categoria coruri de copii, Corul Junior VIP al Liceului Sigismund Toduţă din Cluj, dirijat de compozitoarea Anca Mona Mariaş a obţinut medalia de argint, în pofida unei puternice concurenţe, nu mai puţin de 60 de contracandidaţi.

Argintul a fost adjudecat şi de Corul Consonanţe din Bucureşti, dirijat de Lăcrămioara-Ana Pauliuc. Corul Vlăstarele Orăştiei, dirijat de Petru-Androne Eli, a obţinut diploma de argint la categoria Folclor.

Manifestarea, încheiată ieri cu Gala de premiere, la Stadt Halle din Graz, a fost cu cea mai largă participare din istoria de 5 ediţii a Olimpiadei Corale, peste 440 de coruri din aproape 100 de ţări.

Ediţia următoare se va desfăşura în China, unde reprezentanţii României sunt direct calificaţi în faza finală. În această săptămână urmează să mai intre în competiţia de la Graz alte trei coruri româneşti, Carmina Tenera, Cant Coral Românesc din Bucureşti şi Corala Memorial din Timişoara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite