Situaţie de urgenţă în Argentina - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţie de urgenţă în Argentina - Revista presei internaţionale
Situaţie de urgenţă în Argentina - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre starea de urgenţă din Argentina, obţinerea unui credit în Zimbabwe sau întoarcerea navei nord-coreene în nord. Printre alte subiecte, Zelaya ar putea fi arestat la intrarea în Honduras, iar Irakul sărbătoreşte retragerea trupelor americane.


Situaţie de urgenţă în Argentina.

Autorităţile argentiniene din capitala Buenos Aires declară stare de urgenţă pe fondul gripei A/H1N1 şi extind vacanţa şcolară deoarece numărul deceselor a ajuns la 35. Zona afectată de gripă a cuprins jumătate din teritoriul ţării, iar în Ameica Latină doar în Mexic situaţia este mai gravă decât în Argentina, scrie AP.

Zimbabwe obţine 950 mil $ de la China. Primul ministru din Zimbabwe, Morgan Tsvangirai a anunţat că va contracta un credit în valoare de 950 de milioane de dolari de la China, aliat tradiţional al preşedintelui Robert Mugabe. Partidul lui Mugabe a menţionat că eforturile primului ministru de a aduce ajutor din afară nu au fost prolifice, în urma excursiei sale în Statele Unite ale Americii şi în Europa. Pentru reconstruirea economiei ţării este necesară suma de 8 miliarde de doalri, notează The New York Times.

Nava nord-coreeană urmărită se întoarce în nord. Oficiali americani susţin că nava nord-coreană urmărită de vase americane de mai bine de o săptămână s-a întors în nord, de unde venise iniţial. Nava aparţinând Coreei de Nord era bănuită că ar transporta arme ilegale, potrivit AP. Această mişcare ridică o serie de semne de întrebare din partea SUA şi din partea comunităţii internaţionale în legătură cu destinaţia navei nord-coreene sau încărcătura acesteia.

Zelaya ar putea fi arestat la intrarea în Honduras
, titrează The Washington Post. Niciunul dintre cei doi preşedinţi ai Honduras nu pare dispus să cedeze în confruntarea politică declanşată în urmă cu câteva zile. Această dispută este primul test la care este supusă diplomaţia americană a administraţiei Obama. Preşedintele Manuel Zelaya, exilat din ţară, s-a adresat ONU, la New York şi a spus că va zbura înapoi în Honduras în compania liderului Organizaţiei Statelor Americane.

Irakul sărbătoreşte retragerea trupelor americane. Marţi au avut loc parade, artificii şi a fost declarată sărbătoare naţională retragerea trupelor americane din ţară, moment în care primul ministru a trâmbiţat suveranitatea ţării în urma ocupaţiei americane. Deşi evenimentul a fost umbrit de o explozie a unei bombe aflată într-o maşină, premierul Nuri Kamal al-Maliki nu a ezitat să pozeze într-un lider mândru al unei ţări independent, scrie The New York Times.        

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite