Comoară de 20 mil. $ descoperită în Argentina - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comoară de 20 mil. $ descoperită în Argentina - Revista presei internaţionale
Comoară de 20 mil. $ descoperită în Argentina - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre descoperirea unei comori în Argentina, interzicerea cotidianului Le Monde în Maroc sau revenirea lui Tomas Rosicky. Printre alte subiecte, un ex-ministru portughez a fost condamnat la închisoare pentru corupţie, iar un grup combatant extremist a depus armele în Irak.

Comoară de 20 mil. $ descoperită în Argentina. Echipa de căutare a navei chiliene Polar Mist, care dispăruse în urmă cu şase luni şi jumătate în sudul Oceanului Atlantic, în apele Argentinei, a recuperat integral duminică preţioasa încărcătură de aur şi argint a acesteia, a declarat luni un membru al expediţiei, citat de AP. Valoarea celor 9,4 tone de metale preţioase este estimată la 20 de milioane de dolari. Încărcătura a fost readusă duminică în portul Punta Quilla, unde plecase, fiind apoi transportată într-un camion blindat până la biroul vamal, unde a fost cântărită sub supravegherea unui judecător federal.


Cotidianul francez Le Monde, interzis în Maroc. Autorităţile marocane au interzis luni seara vânzarea în Maroc a ziarului francez Le Monde care publica un sondaj de opinie despre bilanţul domniei regelui Mohammed al VI-lea, informează AFP, citând o sursă oficială din Rabat. "Ediţia cotidianului datată 4 august nu a fost autorizată să pătrundă pe teritoriul marocan la sosirea sa luni seara pe aeroportul din Casablanca. Ea nu va fi pusă în vânzare marţi în chioşcurile de ziare", a declarat un responsabil marocan.

Tomas Rosicky a revenit.
Mijlocaşul ceh al echipei engleze de fotbal Arsenal Londra, Tomas Rosicky, revenit după 18 luni de absenţă, după o lungă accidentare, a declarat că înaintea sezonului crede încă în formaţia sa, în pofida plecării la Manchester City a doi jucători de bază, Emmanuel Adebayor şi Kolo Toure. "Nu au plecat cei mai buni, avem în continuare mari jucători la club, cum sunt Arşavin şi Fabregas", a apreciat Rosicky, potrivit Daily Mail.

Ex-ministru portughez, condamnat la închisoare pentru corupţie. Fostul ministru portughez Isaltino Morais, actual primar al oraşului Oeiras, a fost condamnat luni la şapte ani închisoare pentru fraudă fiscală, abuz de putere, spălare de bani şi corupţie pasivă, informează Diario Digital. La ieşirea din tribunalul din Sintra, Morais - care a fost decăzut din mandatul său electoral - a anunţat că va face apel, ceea ce îi suspendă temporar condamnarea, şi că va candida din nou la alegerile municipale din octombrie.

Un grup combatant extremist a depus armele în Irak. Un grup şiit extremist irakian, suspectat de uciderea a cinci militari americani şi de răpirea a doi britanici, a anunţat luni că renunţă la violenţă, potrivit unui consilier guvernamental, citat de AP. Acordul a fost parafat în acest week-end între premierul Nuri al-Maliki şi reprezentanţi ai Asaib Ahl Al-Haq (Liga celor drepţi), un grup susţinut de Iran, potrivit SUA. Această miliţie refuzase să dea curs armistiţiului semnat de imamul şiit Moqtada al-Sadr.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite