"Arestaţii" din Andronache primesc hrană doar contra cost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

carantină din Capitală.Îmbrăcat în salopetă albă, cu mască pe faţă şi cu indicaţii preţioase pentru subalterni, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a defilat printre bucureştenii de

carantină din Capitală.

Îmbrăcat în salopetă albă, cu mască pe faţă şi cu indicaţii preţioase pentru subalterni, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a defilat printre bucureştenii de pe Fălticeni, până la închiderea totală a străzii. Transformarea edilului într-un "om în alb" nu a durat mai mult de o jumătate de oră, timp suficient să fie fotografiat şi filmat. Ieri, însă, promisiunile făcute de primar nu fuseseră respectate. Hrana şi apa pentru sinistraţi nu s-au distribuit decât contra cost, iar oamenii care urmau tratament la spital nu au primit răspuns dacă pot merge la doctor.

Izolarea, boala grea
Pe cele 6 străzi izolate din cartierul Andronache, oamenii de la DSV au eutanasiat 48 de păsări şi au confiscat 63 de ouă şi 6,8 kilograme de carne de pui. "Aveam o singură găină în curte, pe care o ţineam mai mult că era frumoasă", ne-a declarat, telefonic, Albu Bujor, care locuieşte chiar pe strada Fălticeni, la numărul 18. Problema sa este însă izolarea. "Este destul de delicat să stăm izolaţi, dar până la urmă am înţeles că trebuie să facem asta. Stai degeaba şi te simţi ca într-o colivie. Senzaţia este ciudată, ca într-un salon de spital", ne-a mai povestit domnul Albu.

Bani pentru tratament, "mâncaţi" de carantină
Familia Andrei locuieşte pe strada Gureni, la numărul 15 şi de duminică seară au rămas blocaţi în casă. "La noi nu au venit nici cu dezinfecţia, nici să ne vaccineze. Stăm la televizor, vedem ce spune primarul, dar nu se întâmplă nimic", ne-a spus telefonic doamna Andrei. "Arată la TV cum aduc alimente, dar de fapt le iau de la un butic de vizavi de stradă şi le aduc la vânzare aproape de noi. Dar nu se găseşte decât pâine, apă minerală, apă plată, făină, orez şi mălai", ne-a mai declarat doamna Andrei. Femeia spune că are probleme cu tratamentul medical pe care trebuie să-l urmeze în fiecare zi şi pe care nu poate să-l întrerupă. "Pentru o hernie de disc urmez un tratament cu laser, câte o oră. A fost nevoie să mă împrumut la bancă, iar dacă îl întrerup, totul e compromis. I-am anunţat de acest lucru, dar nu am primit niciun răspuns", ne-a mai spus doamna Andrei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite