Arestat pentru 180.000 de dolari spaga - Gheorghe Domocos, director general in Ministerul Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum patru ani, pe cand Domocos era secretar de stat, sacii cu banii de spaga se transbordau dintr-o masina in alta, chiar la sediul ministerului

Emiterea nelegala a unei licente pentru importul a 30.000 de tone de porumb furajer a fost evaluata de un inalt functionar din Ministerul Agriculturii la 180.000 de dolari. Atata spaga a pretins si a primit directorul general al M.A.A. si seful Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ), Reman Gheorghe Domocos. Banii au fost dati in perioada decembrie 2000 - ianuarie 2001, cand Domocos avea atributii de secretar de stat in calitatea lui de director general al Directiei Generale Strategii, Sinteze, Politici Agro-Alimentare si Politici Comerciale din M.A.A., dupa cum au descoperit procurorii Parchetului National Anticoruptie. Sacii cu bani se descarcau dintr-o masina in alta chiar la sediul ministerului, au declarat pentru Adevarul surse judiciare, precizand ca mituitul nici nu s-a obosit sa se fereasca de martori. Ca si cum era ceva normal sa primeasca spaga. De altfel, se pare ca aceasta fapta nu este singulara. Potrivit comunicatului emis ieri de Biroul de presa al PNA, procurorii au indicii cu privire la faptul ca invinuitul s-ar fi implicat in avizarea a inca doua licente de import in favoarea aceluiasi agent economic. Reman Gheorghe Domocos nu si-a inchipuit ca va fi turnat. Si probabil ca nici nu ar fi fost denuntat daca intreprinzatorul ar fi fost multumit. Din nefericire pentru functionarul lacom, situatia intreprinzatorului a devenit dezastruoasa, aproape imediat dupa ungerea lui Domocos cu aceste sume exorbitante de bani. Astfel, firma al carui director general era denuntatorul a fost radiata in cursul anului 2001 de la Registrul comertului, alte patru firme la care acesta era asociat unic si administrator fiind in faliment ori in reorganizare judiciara. Reman Gheorghe Domocos a fost director general in MAA din 1999 pana in 2001, cand a fost retrogradat la functia de sef de serviciu. In acel an a fost cercetat penal intr-un dosar penal aflat la IGP, pentru implicare in privatizarea frauduloasa a unei societati comerciale, insa probele din dosar au condus la o solutie de netrimitere in judecata. Ulterior, Domocos a fost din nou uns director general. Ieri, el a fost retinut pentru 24 de ore sub acuzatia de luare de mita si a fost dus in fata judecatorilor Tribunalului Bucuresti cu propunerea de arestare pentru 29 de zile. Impotriva lui a fost pusa deja in miscare actiunea penala, moment din care, potrivit Legii functionarului public, acesta trebuie suspendat din functie. Magistratii Tribunalului au refuzat sa emita mandatul de arestare, hotarare atacata de PNA. In aceasta privinta urma sa se pronunte ieri seara Curtea de Apel Bucuresti.
Ancheta interna la Ministerul Agriculturii
Ministerul Agriculturii va declansa o ancheta interna cu privire la retinerea de catre procurorii PNA a sefului Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie, Gheorghe Reman Domocos, a declarat ieri ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu. "Am aflat de la agentiile de presa despre acest eveniment. Pana in prezent, ministerul nu a primit nici o instiintare oficiala de la PNA cu privire la demararea anchetei penale impotriva lui Gheorghe Domocos. Cand vom primi adresa oficiala de la PNA vom face demersurile necesare suspendarii acestuia din functie", a mai aratat Sarbu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite