Arestările nelegale, plătite de magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ori controla soluţiile de trimitere în judecată ale subordonaţilor lor şi instituie norme europene privind dreptul la apărare, privind procedura interceptării convorbirilor şi asigurarea unui

ori controla soluţiile de trimitere în judecată ale subordonaţilor lor şi instituie norme europene privind dreptul la apărare, privind procedura interceptării convorbirilor şi asigurarea unui proces echitabil.
Persoanele care au fost condamnate pe nedrept sau cele care au fost arestate nelegal pot cere despăgubiri de la statul român, iar acesta este obligat să facă acţiune împotriva magistratului care a manifestat grava neglijenţă sau rea-credinţă în activitate. Nici competenţa procurorilor nu rămâne aceeaşi. Astfel, cei de la Parchetele de pe lângă tribunale pierd din atribuţii, întrucât o serie de infracţiuni, precum tâlhăria sau furtul calificat, vor fi instrumentate de Parchetele locale. În cazul infracţiunilor comise de membrii CSM, competenţa de judecată revine instanţei supreme, iar urmărirea penală a acestora se face de Parchetul General. Ieri, judecătorul Anton Pandrea a criticat, în şedinţa CSM, articolul din Codul de procedură penală referitor la comunicarea hotărârilor date de instanţa de recurs imediat după terminarea şedinţei de judecată. În opinia judecătorului, un asemenea demers ar duce la anumite dificultăţi, având în vedere că unele şedinţe de judecată se termină la ore foarte târzii. Astfel că se cere revenirea la procedurile anterioare, respectiv comunicarea hotărârilor în 24 de ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite