Arestare în războiul ţiganilor din Lugoj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei săptămâni de război între membrii unui clan ţigănesc din Banat, s-a făcut prima arestare. Clanul bulibaşei municipiului Lugoj, Ioan Boţ, este divizat în două tabere,

După trei săptămâni de război între membrii unui clan ţigănesc din Banat, s-a făcut prima arestare. Clanul bulibaşei municipiului Lugoj, Ioan Boţ, este divizat în două tabere, fiecare susţinând pe unul dintre fraţii bulibaşei, Costa şi Ghiţă. "Au de împărţit o casă care a aparţinut mamei lui Boţ. Fac război civil", povesteşte un apropiat al bulibaşei.

Autorităţile au intrat în alertă acum două săptămâni, când poliţia a declanşat mai multe descinderi la domiciliile fraţilor bulibaşei şi ale asociaţilor acestora care intraseră în război. Percheziţiile dispuse de judecătorii Secţiei Penale a Judecătoriei Municipiului Lugoj au dus la descoperirea unui adevărat arsenal, format din topoare, săbii, cuţite, pistoale şi chiar o grenadă defensivă.

"Avem şi noi, ca tot omul, nişte topoare, un cuţit, pentru apărare, acasă. Dar nu avem pistoale, că nu suntem din ăia. Toată lumea are topoare şi cuţite", a declarat unul dintre rromii ale căror locuinţe au fost percheziţionate. La domiciliul lui Ioan Popescu, un nepot al lui Ghiţă Boţ, s-au descoperit grenada defensivă şi un pistol, iar acesta a fost pus imediat sub acuzare pentru comiterea de infracţiuni privind regimul armelor şi muniţiilor. Popescu s-a sustras însă anchetei, fiind dat în urmărire generală şi prins ieri de poliţie. "Persoana a fost prezentată Judecătoriei Lugoj pentru emiterea unui manat de arestare preventivă pentru 15 zile", a declarat Mihaela Papa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite