Ardeiul iute combate alcoolismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogat în vitamina C (250 mg la 100g), ardeiul iute (Capsicum annuum) este o legumă foarte apreciată pentru calităţile sale nutritive. Ardeiul iute conţine, de asemenea, vitaminele A, B1, B2 ,

Bogat în vitamina C (250 mg la 100g), ardeiul iute (Capsicum annuum) este o legumă foarte apreciată pentru calităţile sale nutritive. Ardeiul iute conţine, de asemenea, vitaminele A, B1, B2 , P, dar şi cantităţi apreciabile de caroten şi de flavonoizi.

Această legumă este indicată în dietă şi datorită capsicinei, un puternic antioxidant prezent în compoziţia sa. Specialiştii apreciază că această substanţă opreşte dezvoltarea celulelor canceroase, previne comoţiile şi reduce nivelul colesterolului. O porţie de 50 g de ardei crud furnizează organismului doar 10 calorii. Fitonutriţionistul Eric Favre apreciază că, adăugat în salata de crudităţi, ardeiul iute combate oboseala cronică. S-a remarcat că este un remediu şi pentru cei care se confruntă cu migrenele, durerile reumatice şi etilismul cronic. În amestec cu ţintaura, anghinarea, unguraşul şi schinelul, ardeiul iute ponderează chiar dorinţa de a consuma alcool.

Reţeta săptămânii
Cod cu sos de ardei iute
Timp de preparare: 40 de minute.
Calorii: 150/porţie
Ingrediente pentru 6 porţii: un kilogram cod, un dovlecel, 200 g fasole verde, o lămâie, un pahar de vin alb, două linguriţe de muştar, doi ardei iuţi, trei linguri de ulei de măsline şi muştar.


Preparare: Într-un castron amestecăm vinul cu zeama de lămâie, muştarul, ardeii iuţi tăiaţi mărunt şi uleiul de măsline. În acest sos adăugăm peştele curăţat şi porţionat şi castronul îl punem în frigider timp de 30 de minute. Punem bucăţile de peşte pe grătarul încins şi le întoarcem cu atenţie după 10 minute. Aşezăm pe un platou legumele fierte - dovlecelul tăiat rondele şi păstăile de fasole. Deasupra turnăm sosul cu vin. (Liliana Ivan)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite