ArcelorMittal Galaţi a început importul cocsului din Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ArcelorMittal Galaţi a început importul cocsului din Polonia
ArcelorMittal Galaţi a început importul cocsului din Polonia

ArcelorMittal Galaţi a început să utilizeze cocs importat de la un combinat al grupului din Polonia, după închiderea propriei uzine cocso-chimice, anunţă compania.

Transportul primelor cantităţi de cocs a fost asigurat cu barje şi pe calea ferata.

„Noul flux de aprovizionare va asigura o competitivitate crescută pentru operaţiunile companiei, datorită calităţii ridicate a cocsului şi a preţurilor mai mici. Aceste avantaje vor creşte sustenabilitatea şi profitabilitatea fluxului primar al combinatului”, spun oficialii companiei, într-un comunicat.

Aceştia adaugă că ArcelorMittal Galaţi rămâne încrezător în viitorul operaţiunilor companiei, atât pentru fluxul primar, cât şi pentru fluxul secundar.

„Compania va continua să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că planurile sale de dezvoltare rămân neschimbate, în ciuda crizei internaţionale", se mai arată în comunicat.

Uzina cocso-chimică din cadrul combinatului gălăţean a fost închisă în luna iunie, compania invocând motive de competitivitate, în contexul cererii scăzute de pe piaţa de profil.

ArcelorMittal şi-a luat angajamentul faţă de autorităţile statului să realizeze o nouă uzină cocso-chimică până în 2011, în cadrul combinatului siderurgic de la Galaţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite