Afacerile ArcelorMittal Galaţi s-au prăbuşit cu 70% - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre scăderea afacerilor ArcelorMittal Galaţi, evoluţia economiei României sau închiderea burselor europene pe verde. Printre alte subiecte, KBC Securities va lansa o platformă de tranzacţionare online, iar CSSPP a lansat Ghidul participantului la sistemul de pensii private.


Afacerile ArcelorMittal Galaţi s-au prăbuşit cu 70%.

Afacerile combinatului ArcelorMittal Galaţi, care anul trecut a avut vânzări de aproape 2 miliarde de euro (7,1 miliarde de lei), s-au prăbuşit cu peste 70% în primul semestru. Compania angrenează afaceri în România care reprezentau anul trecut circa 2% din PIB, astfel ca scăderea vânzărilor combinatului deţinut de miliardarul indian Lakshmi Mittal, a contribuit cu mai mult de 1% la scăderea Produsului Intern Brut. Cei mai mari clienţi ai companiei sunt şantiere navale către care combinatul livrează tablă groasă, dar pe fondul lipsei de comenzi din sector acestea au redus semnificativ achiziţiile de materii prime de la combinatul de la Galaţi, scrie Ziarul Financiar.

Laurian Lungu: Costul banilor şi percepţia riscului.
În contextul actual, evoluţia economiei României depinde, într-o mare măsură, de perspectiva economiei globale, îndeosebi cea a Uniunii Europene (UE). Pe plan global, pentru facilitarea redresării economice, ratele dobânzilor în multe ţări sunt menţinute la niveluri foarte apropiate de zero. Însă un cost al banilor atât de scăzut pe pieţele majore de capital distorsionează valoarea reală a diverselor active, potrivit Business Standard.

Bursele europene închid şedinţa pe verde, după rezultatele bune raportate în SUA.  Marile burse europene au încheiat şedinţa de miercuri în creştere, susţinute de rezultatele financiare pozitive raportate peste Atlantic, care par să confirme revenirea economiilor începând cu trimestrul al doilea din acest an. Astfel, indicele FTSE-100, al bursei din Londra, a închis în creştere cu 0,28%, până la 5.257,85 puncte, indicele DAX, al pieţei din Frankfurt, a câştigat 0,37%, până la 5.833,49 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei pariziene, a urcat cu 0,05%, la 3.873,22 puncte, potrivit Money.

KBC Securities va lansa o platformă de tranzacţionare online. KBC Securities România, unul dintre cei mai activi brokeri de la BVB, va lansa o platformă de tranzacţionare online destinată micilor investitori, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru bursele externe, pentru a compensa scăderea volumului operaţiunilor realizate de clienţii instituţionali. "O armă împotriva crizei este diversificarea produselor şi a afacerilor companiilor. KBC Securities România se va orienta spre clienţii de retail, pentru a compensa reducerea volumului de tranzacţii realizate de investitorii instituţionali. Prin noua platformă, clienţii vor avea acces la mai multe burse, pe lângă piaţa de capital din România", a declarat ieri într-o conferinţă de presă directorul general adjunct al KBC Securities România Charlotte Van den Abeele, potrivit Curierul Naţional.

CSSPP a lansat Ghidul participantului la sistemul de pensii private. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat, ieri, pe site-ul propriu, Ghidul participantului la sistemul de pensii private, care se doreşte a fi un îndrumar şi un instrument practic pentru participanţi, oferindu-le acestora posibilitatea de a se familiariza cu principiile şi mecanismele de bază ale sistemului de pensii private din România. Potrivit unui comunicat al instituţiei, informaţiile furnizate în acest Ghid nu reprezintă un regulament emis de CSSPP şi nu vizează conferirea unor drepturi sau impunerea vreunei obligaţii, anunţă Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite