Aradul va fi condus de un city-manager

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul reales al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că din toamnă oraşul va fi condus de un city-manager. El va face parte din personalul contractual al primăriei, va fi, cel mai

Edilul reales al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a anunţat că din toamnă oraşul va fi condus de un city-manager. El va face parte din personalul contractual al primăriei, va fi, cel mai probabil, apolitic şi va fi responsabil cu controlul operaţiunilor derulate de primărie.

Conceptul de city-manager, introdus în SUA şi unele state din Occident, presupune implementarea managementului profesionist în conducerea unui oraş. El poate fi asimilat unui manager de companie, însă răspunde în faţa consiliului local, în baza unui contract în care sunt stipulate drepturile şi obligaţiile sale.

Printre atribuţiile şi responsabilităţile city-managerului sunt incluse supravegherea zilnică a departamentelor primăriei şi a conducătorilor acestora, pregătirea proiectelor bugetelor anuale sau acordarea de consultanţă în diferite probleme de interes pentru consiliu. Edilul Falcă a precizat că numele acestuia va fi făcut public în următoarele săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite