Arădenii vor legume proaspete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria ar putea amenaja pieţe volante în cartiere

Locuitorii care stau în cartierele fără pieţe permanente au cerut amenajarea unor pieţe volante.

Pieţele volante ar putea deveni realitate în mai multe cartiere după ce arădenii au cerut, de mai multe ori, amenajarea acestora. Până acum s-a vorbit despre amenajarea unor pieţe volante în cartierele şi în zonele care se află departe de halele agro-alimentare din oraş. „Cetăţenii din cartierul Aradul Nou s-au plâns în timpul întâlnirilor cetăţeneşti că nu au un loc de unde să-şi cumpere zarzavaturi. Pornind de la această sesizare se are în vedere amenajarea de pieţe volante“, a declarat, în această dimineaţă, Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al pimăriei. Cartierul Aradul Nou nu este singurul care ar avea nevoie ce acest gen de piaţă.  Şi în Gai şi Bujac s-ar impune înfiinţarea unor astfel de pieţe, care, cu timpul, ar putea să devină pieţe permanente. „Ar fi foarte bine dacă în Gai ar fi o piaţă. Noi mergem, tot la două zile ori în Piaţa Mihai Viteazul, ori în Piaţa Fortuna, dar ne costă transportul şi ne ia mult timp. Cel puţin o oră pierdem cu deplasarea“, a spus Mariana Mic, localnică din cartierul Gai.
Totodată şi comercianţii autohtoni sunt de părere că aceste pieţe le-ar salva afacerile care sunt drastic decimate de persoanele care vând produse din depozite. Astfel, ţăranii care se ocupă cu grădinăritul sau cei care au investit foarte mulţi bani în amenajarea serelor sunt o raritate în pieţele permanente. „Majoritatea meselor din pieţe sunt ocupate şi noi nu prea avem locuri să vindem de cei care cumpără marfa din en-gross-uri. Arădenii au nevoie de mărfuri proaspete şi noi le putem oferi“, a spus Ladislau Kiss, care cultivă zarzavaturi în grădina proprie şi nu are unde să le vândă.
Sătui de preţurile mari practicate în unele pieţe, mulţi dintre arădeni s-au îndreptat către supermarketuri şi hypermarketuri unde oferta de legume şi fructe este întotdeauna bogată, iar preţurile sunt acceptabile. „În piaţă cereau pe kilogramul de morcov 4 lei, iar de la hypermarket l-am cumpărat cu 2 lei. Mi-ar plăcea o piaţă volantă pentru că aş fi sigură că aş cumpăra numai marfă din grădină“, a precizat Ioana Oros.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite