Arad: Încă şase sute de angajaţi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii vor rămâne fără joburi în perioada cuprinsă între lunile mai - iunie.

Peste 600 de angajaţi din judeţul Arad ar putea fi disponibilizaţi în perioada mai - iunie, conform notificărilor făcute de agenţii economici la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM). Potrivit datelor prezentate de agenţie, cele mai multe disponibilizări sunt anunţate în sectorul fabricării echipamentelor electrice, unde vor fi concediate 178 de persoane şi în cel al serviciilor combinate de îngrijire medicală şi asistenţă socială, domeniu care va lăsa fără loc de muncă 112 persoane.

Totodată, în perioada mai - iunie, mai sunt programate 74 de disponibilizări în sectorul construcţiilor de clădiri, 56 în cel al producţiei şi furnizării energiei electrice, 44 din domeniul fabricării de îmbrăcăminte, 40 din sectorul tăbăcire, finisare piei. De asemenea, mai sunt prognozate concedieri în domeniile lucrări de geniu civil (29), fabricarea mobilei (27), apărare (21) construcţii metalice (12).

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad au precizat că situaţia disponibilizărilor anunţată de angajatori pentru următoarele două luni se poate schimba.

„Unii dintre angajatori ar putea reveni asupra deciziei de a renunţa la forţa de muncă, dacă vor reuşi să încheie contracte cu parteneri pentru livrarea mărfurilor”, a declarat Ştefan Pascu, director executiv al AJOFM Arad.Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad va organizeaza în 22 mai, începând cu ora 09.00, la restaurantul „Bucegi”, Bursa Muncii pentru elevi şi studenţi. Tinerii interesaţi să-şi găsească un job pe timpul vacanţei de vară, sunt aşteptaţi să se întâlnească cu agenţii economici. Rata şomajului în judeţul Arad a fost în luna aprilie de 4,7 la sută.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite