Arad: judecător cu limbaj de interlop

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistratul arădean, Ioan Lazăr, arestat pentru că a primit 25.000 de euro şpagă, folosea cuvinte codate la fel ca cele din tranzacţiile interlopilor. Intermediarul şpăgii, Marius

Magistratul arădean, Ioan Lazăr, arestat pentru că a primit 25.000 de euro şpagă, folosea cuvinte codate la fel ca cele din tranzacţiile interlopilor.

Intermediarul şpăgii, Marius Traian Sabău, angajat al unui duty-free din Jimbolia, este cel care păstra legătura cu magistratul. "Am primit referatul. Are 15 pagini", îi spunea Sabău judecătorului.

Potrivit anchetatorilor, "referatul" reprezenta mita, iar fiecare "pagină" câte 1.000 de euro. "Poţi să mergi la tribunal să iei vopseaua", i-a mai spus Sabău denunţătorului. "Vopseaua" reprezenta de fapt soluţia favorabilă emisă de judecător.

Acuzarea arată că judecătorul a primit 25.000 de euro de la un om de afaceri anchetat pentru înşelăciune cu file cec. Parchetul a dat "neînceperea urmăririi penale" (NUP). Firma înşelată a contestat soluţia procurorilor.

Banii marcaţi, pierduţi la duty-free

Dosarul a ajuns la judecătorul Lazăr. El trebuia să decidă dacă omul de afaceri care primise NUP rămânea cu această soluţie sau dacă trebuia judecat.

Conform DNA, Sabău a încasat banii pentru judecător în două tranşe - 10 şi 15 mii de euro. Seriile bancnotelor din ultima tranşă au fost înregistrate de DNA.

Sabău, care este angajat la un duty-free din vama Jimbolia, a lăsat însă cei 15 mii de euro în casierie, luând în schimb alte bancnote pentru a le duce judecătorului. Banii înseriaţi sunt căutaţi şi acum de anchetatori prin bănci.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite