Arad: O mie de arădeni devin şomeri în 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata şomajului este în continuă creştere din cauza recesiunii, care face ravagii în firmele arădene

De la o lună la alta rata şomajului din judeţ se modifică şi devine tot mai alarmantă. Conform autorităţilor, în luna februarie rata şomajului în judeţ era de 3,87 la sută. A fost depăşit pragul de 8.000 de şomeri, iar previziunile sunt alarmante. 

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Arad au spus că va creşte constant rata şomajului. Principalul motiv îl reprezintă faptul că, la începutul lunii aprilie, firmele din judeţ au anunţat la oficiul de şomaj că vor da afara aproape 1.000 de angajaţi.

Cifra exactă a posturilor desfiinţate este de 951. Aceste concedieri vor avea loc în perioada aprilie-mai, în aproape toate sectoarele economiei locale. „Menţionez că persoanele intrate în şomaj sunt atât cei disponibilizaţi cât şi diverse alte categorii. Este vorba de cei care nu au loc de muncă sau au terminat studiile şi nu au găsit loc de muncă”, a declarat Mihaela Jude, purtător de cuvânt al AJOFM Arad.

AJOFM vine cu soluţii pentru arădenii aflaţi sub spectrul şomajului. “Ne implicăm constant, în mod activ în numeroase acţiuni menite să scadă rata şomajului şi să crească gradul de ocupare a forţei de muncă. Organizăm lunar Bursa Muncii şi organizăm împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie un seminar privind reorientarea profesională şi consultanţă privind începerea unei activităţi independente sau iniţierea unei afaceri”, a mai adăugat Mihaela Jude.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite