Arad: Vacanţa de Paşti rămâne acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism rămân cu ofertele de Paşti doar pe pliante, pentru că arădenii nu au bani pentru vacanţe.

Agenţiile de turism susţin că 2009 n-a adus prea multe solicitări pentru sejurul dedicat sărbătorii pascale, în comparaţie cu anii trecuţi. „Criza îşi spune cuvântul, în sensul că lumea preferă să facă economii în această perioadă şi găseşte soluţii mai la îndemână”, a explicat Vali Istrate, agent de turism din Arad.

 „Sincer, mi se pare aiurea să pleci de Paşte undeva, doar pentru că dă bine. În fond, e vorba de o sărbătoare religioasă, ne bucurăm de Învierea Domnului, nu de concediu. Fiecare cu părerea lui, dar eu cred că pe primul plan ar trebui să fie partea spirituală. Eu merg la Catedrala Nouă, împreună cu familia”, a spus George Ionescu, un arădean tradiţionalist. „Nu merg nicăieri pentru că nu-mi permit. Deşi mi-ar fi plăcut să petrec sărbătorile departe de oraş”, a declarat Ligia Bucătaru.

 Opt zile în Ţara Sfântă


„Am avut în schimb cereri de la oameni care au dorit să-şi petreacă Paştele în Israel”, spune Vali Istrate. Opt zile în Ţara Sfântă, cu Oraşul Vechi ca punct principal de atracţie, valorează 855 de euro de persoană. Însă, când au auzit cât costă, oamenii au declarat că se reorientează”, a spus Vali Istrate. „Mama mea îşi doreşte foarte mult să ajungă în Ţara Sfântă. Am crezut că de Paşti vom găsi nişte oferte mai avantajoase. Dar am renunţat”, a declarat Miruna Popa.

Există oferte speciale şi pentru România. Mănăstirea Caraiman, din zona Buşteni, a intrat în circuit, iar o noapte de cazare în perioada Paştelui costă 210 lei pe zi.

Ieftin în Bulgaria

Preţurile pentru un sejur programat în perioada Paştelui n-au crescut semnificativ faţă de anii trecuţi. Pachetele concepute de agenţii acoperă o perioadă de la 4 la 12 zile şi sunt concentrate spre exteriorul României.

Bulgaria se numără printre cele mai ieftine destinaţii, zona „Nisipurilor de Aur” fiind cotată la 110 euro pentru 3 nopţi de cazare la all-inclusive. Praga, altă destinaţie solicitată în trecut pentru această perioadă, este cuprinsă în oferte pentru o săptămână, pe parcursul căreia sunt prevăzute vizite la obiective turistice importante. Costă de la 265 de euro în sus.
Preţurile cresc când vine vorba de Grecia, dar agenţiile propun aici perioade mai lungi, de 12 zile. Paştele în Insula Creta costă 500 de euro şi excursia cuprinde vizitarea mai multor mănăstiri.



Pelerinaj la mănăstiri
Arădenii vor merge, şi în acest an, în pelerinaj la mănăstirile din judeţ unde se vor oficia slujbe religioase. Astfel, la Mănăstirea Hodoş-Bodrog de la marginea localităţii Bodrogul Nou se aşteaptă cel mai mare aflux de pelerini, atât din Arad, cât şi din alte judeţe din vestul ţării. Unii dintre ei vor sosi la mănăstire încă de vineri şi vor rămâne, la pensiunile din apropiere, până luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite